Kabaču smēriņš ar kausētu sieru, burkāniem, sēnēm. Vairākas receptes!

02-08-2025

Ekrānuzņēmums

Vasaras sezonā, kad ir kabaču laiks, visas saimnieces cenšas gatavot ēdienus ar šo dārzeni. Var cept cepeškrāsnī, gatavot pankūkas, kā arī vārīt, sautēt un cept sezonas dārzeņus jebkādā veidā. Arī kabaču smēriņš kļūs par lielisku uzkodu, ja zināt, kā to pagatavot.




Smēriņš maizītēm ar kabaci, sieru un burkāniem

Šāda uzkoda tiek gatavota tikai 20 minūtes, bet jūs iegūsit maigu un garšīgu ēdienu, ko ēdīs pat tie, kuri pret zaļajiem dārzeņiem izturas ļoti skeptiski.

Sastāvdaļas

pa vienai sīpolam, burkānam un kabacim
divas kausētas sieru šķēles
kāposti, pētersīļi
2-3 ēdamkarotes augu eļļas
sāls, pipari




Pagatavošana

Burkānus nomazgājiet un sarīvējiet.

Kabaci nomazgājiet un notīriet, to pašu izdariet ar sīpoliem.

Abus dārzeņus sagrieziet mazos kubiņos.

Uz uzkarsētas, ar eļļu ieeļļotas pannas izklājiet sīpolus un apcepiet līdz zeltainai krāsai.

Kad tā parādās, ielieciet burkānus, cepiet 2 minūtes, pēc tam cukini un cepiet visus dārzeņus kopā 10 minūtes, iepriekš pievienojot sāli un piparus.

Blenderī ielieciet sieru un smalki sagrieztus zaļumus.

Pievienojiet atdzesētos dārzeņus, samaisiet ar blenderi, uzsmērējiet uz maizes un pasniedziet!



Uzkoda ar kabaci, sieru un šampinjoniem

Sēnes piešķir pikantumu un izsmalcinātību – krēmveida pastēte iznāk aromātiska un ļoti sātīga.

Sastāvdaļas

divi kabači

divas kausētas sieru šķēles

viens sīpols un viens burkāns

divsimt grami šampinjonu

divas-trīs ķiploka daiviņas

sāls, pipari, dilles

Pagatavošana

Kabačus nomazgājiet, notīriet, sarīvējiet un ielieciet bļodā.

Atstājiet uz pusstundu, lai dārzeņi izdalītu sulu.

Šajā laikā nomizojiet burkānus un sīpolus. Burkānus sarīvējiet uz rīves, bet sīpolus smalki sagrieziet.

Abas sastāvdaļas ielieciet pannā, kas ieeļļota ar eļļu, un apcepiet līdz zeltainai krāsai.

Smalki sagrieztas sēnes pievienojiet dārzeņiem un sautējiet, iztvaicējot šķidrumu, pēc tam vienkārši apcepiet līdz zeltainai krāsai, pārkaisiet ar sāli, pipariem un iecienītām garšaugām.

No kabačiem izspiediet sulu, dārzeņus ielieciet pannā pie pārējiem produktiem. Ja redzat, ka eļļas nav pietiekami, var pievienot vēl un turpināt gatavot dārzeņus 10-15 minūtes. Vēl siltajai masā pievienojiet sasmalcinātas dilles un ķiploku daiviņas, kas izspiestas caur presi.

Blenderīā ielieciet kubiņos sagrieztu kausēto sierus un atdzesētos dārzeņus no pannas. Sablendē līdz vienmērīgai masai, uzziež uz maizes un pasniedz.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Kabaču vafeles ar sieru. + Vēl piecas lieliskas kabaču receptes!

Cukini vai kabaču rullīši ar burkāniem un sīpoliem. + Vēl piecas receptes!

Kabaču un kartupeļu pankūciņas. Sātīgas un apetītlīgas!

Kabaču salāti ar rīsiem ziemas krājumiem. + Kabaču pavārgrāmata!