Gaisīgas maizītes ar kardamona garšu un mīkstu mandeļu pildījumu.
Pagatavošanas laiks
Kopā 2 st. 30 min.
Aktīvais (jūsu līdzdalība ir obligāta) 30 min.
Porciju skaits 4
Sastāvdaļas
Svaigs raugs 25 g
Piens 125 ml
Malts kardamons 1½ tējk.
Milti 325 g
Olas 2 gab.
Cukurs 150 g
Sāls ½ tējk.
Sviests 100 g
Mandeles 100 g
Ūdens 60 ml
Saldais krējums ar tauku saturu 33% 200 ml
Cukura pulveris 20 g + pārkaisīšanai
Pagatavošana
1․ Izšķīdina raugu pienā. Pievieno 1 tējkaroti kardamona, miltus, 1 olu, 50 g cukura un sāli. Mīca mīklu 5 minūtes.
2․ Mīksto sviestu sagriež gabaliņos un pakāpeniski iejauc mīklā. Mīcīt vēl apmēram 10 minūtes, līdz mīkla kļūst mīksta un elastīga.
3․ Atstāj mīklu bļodā uz 10 minūtēm. Sadaliet to vienādos gabaliņos un izrullē tos bumbiņās.
4․ Izvietojiet bumbiņas uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, apmēram 3 cm attālumā viena no otras. Pārsedz ar dvieli un atstāj istabas temperatūrā uz 1½ stundas.
5․ Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C. Ar dakšiņu sakult atlikušo olu un 15 ml ūdens. Ar otu pārziež mīklu un cep maizītes apmēram 10 minūtes, līdz tās kļūst zeltainas. Atdzesē.
6․ Nomizo mandeles un sasmalcina tās kopā ar 100 g cukura virtuves kombainā vai blenderī. Pakāpeniski ielej 45 ml ūdens, lai veidotos gluda masa.
Var būt nepieciešams mazāk šķidruma.
7․ Mandeļu pildījumam pievieno ½ tējkarotes kardamona un 1 ēdamkaroti krējuma.
8․ Atlikušo auksto krējumu ar pūdercukuru saputo ar mikseri līdz stingrām virsotnēm.
9․ Atgriezt maizītes virskārtas un ar karoti izveidot nelielus iegriezumus, atdalot daļu drupatas.
10․ Piepildīt maizītes ar mandeļu pildījumu. Izmantojot konditorejas maisiņu, pār to ar caurulītēm uzsmērē putukrējumu. Pārsegt ar sagrieztiem vāciņiem un pārkaisīt ar pūdercukuru.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Smalkmaizītes ar biezpienu. + Vēl piecas labas bulciņu receptes!
Šokolādes bulciņas. Novērtētu pat Karslons!
Magoņmaizītes ar bērnības garšu, vienkārši pagatavojamas