Ziemassvētku šokolādes kēkss ar biezpiena krēmu

07-12-2019

sokolades_kekss

Sastāvdaļas
200 g sviesta
200 g cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
5 olas
5 ēdamkarotes kakao
250-300 g miltu
2 tējkarotes cepamā pulveri vai 1 tējkarote dzēstas sodas

Krēmam
10 g želatīna
200 g biezpiena (9–20%)
150 g cukura
200 g krējuma (10–20%)

Pagatavošana
Želatīnu pārlej ar 100 ml auksta, vārīta ūdens un atstāj uzbriest uz 1 stundu.

Sviestu saberž ar cukuru un vaniļas cukuru.

Pievieno olas, samaisa.

Pievieno kakao, samaisa.

Pievieno cepamo pulveri un miltus, sajauc vidēji biezu mīklu.

Formu (derēs jebkura forma diametrā 24-26) ieziež ar sviestu, liek tajā mīklu.

Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 35-40 minūtes. Želatīnu uzkarsē, bet nevāra. Nedaudz atdzesē.

Krēmam biezpienu sajauc ar cukuru. Pievieno krējumu, samaisa.

Pieliek želatīnu un samaisa.

Liek krēmu ledusskapī uz 20-30 minūtēm.

Krēmam nedaudz jāsabiezē.

Izcepto kēksu sagriež pa horizontāli sagriež 2 daļās. Vienu daļu atstāj formā.

Uz apakšējās daļas liek krēmu, pārsedz ar otru biskvītu. Virsu var pārklāt ar šokolādes glazūru.

Liek ledusskapī uz 3-4 stundām.