Ziemassvētku galda lepnums: pēc cepšanas marinēta cūkgaļa

18-12-2017

gala

Pirms Jaunā gada katra saimniece cenšas pagatavot ne tikai našķus, bet arī kādu interesantu gaļas ēdienu.

Jaunu, neparastu garšu var radīt, gaļu vispirms uzcepot un pēc tam iemarinējot.

Sastāvdaļas

700 g gaļas
1 ēdamkarote cukura
2 ēdamkarotes sāls
1 lauru lapa
4 melnie pipari

cukgala

Pagatavošana
1. Saldētu gaļu ieliek cepamajā maisiņā un cep cepeškrāsnī aptuveni stundu 150 grādu karstumā.

2. Katliņā uzvāra litru ūdens. Pievieno sāli, piparus, cukur, lauru lapu. Pavāra 5 minūtes. Pilnībā iegremdē gaļu šajā marinādē un pagaida, kamēr atdzisīs. Atstāj zem sloga 12 stundas.

3. Izņem no marinādes un nosusina ar papīra dvieļiem. Glabā ledusskapī pergamenta papīrā. Pasniedz ar jebkuru mērci. Pacienā ģimeni un noteikti padalies ar recepti!

loading...

1 Comment

  1. Sintija 19.12.2017 at 05:32 - Atbildēt

    Auto-moto, radio-loto. Savu laimīgo loto biļeti aizpildi šeit: https://goo.gl/NdqjC4 un sāc Jaunu dzīvi ar Jauno gadu!