Zemeņu un magoņu mērce salātiem. + Mērču pavārgrāmata!

25-06-2021

Oriģināla mērce, kas lieliski sader ar dārzeņu un vistas gaļas salātiem. Saldskābā garša piešķirs ēdienam neparastu noti un burvīgu aromātu.

Sastāvdaļa

150 g zemeņu

2 ēdamkarotes cukura

5 ēdamkarotes baltvīna etiķa

1 tējkarote sāls

Ceturtdaļtējkarote maltu melno piparu

5–6 ēdamkarotes olīveļļas

1 ēdamkarote magoņu sēkliņu

Pagatavošana

1․ Zemenes sagriež gabaliņos. Sajauc ar cukuru, etiķi, sāli un pipariem, atstāj uz 15 minūtēm.

2․ Pēc tam sablendē ogas.

3․ Pa daļām pielej olīveļļu un sakuļ. Pieber magones un iemaisa ar roku.

Mērcei ļauj nedaudz pastāvēt, lai sajauktos visi aromāti.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Tkemali – pikanta aličas mērcīte. Uzlabos jebkura ēdiena garšu!

Klasiskais pesto. Pagatavo lielisko mērcīti mājās!

Pikanta šašliku mērcīte piecās minūtēs. + Vēl piecas labas mērču receptes!

Piecas labākās salātu mērcītes. Saglabā šo rakstu, noderēs!

Siera mērcīte “kā Makdonaldā”. + Vēl piecas labākās mērču receptes!

loading...