Zemeņu torte ar laimu. Saldskābs baudījums, kas garšos visiem!

11-06-2019

Aromātiskā zemeņu torte garšos arī tiem, kas neaizraujas ar saldiem desertiem. Laima vieglais skābumiņš savienojumā ar sulīgām zemenēm un maigo saldā krējuma krēmu ir tiešām lielisks baudījums.

Sastāvdaļas
100 g sviesta
100 g cukura
1 paciņa vaniļas cukura
2 laimi
50 g cepumu
125 kokosriekstu skaidiņu
4 olas
300 g saldā krējuma
30 pūdercukura
500 g zemeņu
Šķipsniņa sāls

Pagatavošana
Sviestu saberž ar cukuru, vaniļas cukuru un sāli līdz krēmveida konsistencei.

No viena laima izspiež sulu, miziņu sarīvē. Pievieno to sviesta un cukura maisījumam.

Cepumus sadrupina un sajauc ar kokosriekstu skaidiņām. Nelielām porcijām šo maisījumu pievieno sviesta un cukura maisījumam.

Pa vienai pievieno olas un iejauc viendabīgu mīklu.

Liek mīklu formā, kas izklāta ar pergamenta papīru un cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 45 minūtes.

Saldo krējumu sakuļ ar pūdercukuru un izlīdzina šo maisījumu uz atdzisušā biskvīta.

Zemenes noskalo, noņem kātiņus, sagriež uz pusēm un rotā torti.

Otru laimu sagriež plānos aplīšos un izvieto uz tortes.

Sānus pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.

Labu apetīti!