Zefīru torte bez cepšanas “Pūciņa”

07-09-2018

zefiri

Sastāvdaļas
300 g zefīra
250 g trekna saldā krējuma
50-100 g cukura
150 g zemeņu
50-80 g riekstu
150 g kivi
Šokolāde, cukāti vai ogas rotāšanai

Pagatavošana
Zefīru sagriež 5-8 cm biezās plāksnītēs. To visvieglāk izdarīt, ja nazi pamērcē karstā ūdenī.

Zefīru virsiņas noliek malā: tās veidos tortes virsējo kārtu. Pārējās daļas vajadzīgas “biskvītam”.

Formas apakšā klāj vienu kārtu zefīra un pārziež ar saldo krējumu, kas sakults ar cukuru

Virsū liek sagrieztas zemenes, pārkaisa ar riekstiem un vēlreiz pārziež ar krēmu.

Liek nākamo zefīru kārtu, nedaudz piespiež ar rokām, pārziež ar krēmu un liek kivi ripiņas.

Šai tortei var izmantot jebkurus svaigus vai konservētus augļus. Tos visus liek starp zefīra kārtām un salipina kopā ar krēmu.

Pēdējā kārtā liek zefīru virsiņas un torti ieliek uz 2 stundām ledusskapī. Pirms pasniegšanas rotā ar šokolādi, cukātiem vai ogām.

Avots: “Lifehacker”

loading...