Zefīra tortīte ar valriekstiem. Gardums bez cepšanas!

11-12-2017

zefira_torte

Mēdz teikt: lai pagatavotu gardu desertu, vajadzīgs īpašs talants. Patiesi, ar cepeškrāsni tiek galā ne katrs, pat profesionāļiem gadās misēkļi ar mīklu un biskvītiem. Bet, par laimi, ne visi deserti ir jācep, var pagatavot arī lieliskus kārumus bez cepšanas.

Dalāmies ar ātri pagatavojamas un debešķīgi garšīgas zefīra tortītes recepti.

Sastāvdaļas

6 cepumi
1 kg zefīra
300 g sviesta
1,5 glāzes sviesta
2 olas
1 glāze piena
Valrieksti pēc garšas

Pagatavošana

1. Katliņā sakuļ olas ar cukuru, pievieno pienu un liek uz mazas uguns. Pastāvīgi maisot un neļaujot uzvārīties, karsē krēmu, līdz tas sabiezē.

2. Ļauj krēmam nedaudz atdzist, pievieno sasildītu sviestu un samiksē viendabīgā masā.

3. Katru zefīru sagriež trīs daļās. Cepumus sasmalcina blenderī. Ja nav blendera, cepumus saber maisiņā un ar piestiņu sastampā sīkās drupatās.

4. Ņem trauku, kurā tiks pasniegta torte. Liek tajā zefīru, pārziež ar krēmu un pārber ar cepumu drupatām. Sastāvdaļas liek pamīšus kārtām, kamēr visi izlietoti.

5. Valriekstus sasmalcina, pārkaisa tortei.

6. Liek gatavo desertu ledusskapī uz 12 stundām, lai tas sastingtu un labi ievilktos.

Apsveicam, lieliska tortīte bez cepšanas gatava. To var rotāt arī ar rīvētu tumšo vai piena šokolādi. Pasniedz ar tasīti aromātiskas tējas vai kafijas. Un neaizmirsti padalīties ar draugiem!

loading...