No nenogatavinātiem tomātiem var pagatavot šo saldskābo mērci ar pikantām piparu notīm. Pievienojiet to salātiem, sviestmaizēm un burgeriem.
Pagatavošanas laiks
Kopā 1 st. 45 min.
Aktīvais (jūsu līdzdalība ir obligāta) 30 min.
Porciju skaits 4
Sastāvdaļas
Zaļie tomāti 2½ kg
Sīpoli 4 gab.
Zaļie pipari 3 gab.
Asie pipari 1-2 gabaliņi
Cukurs 300 g
Ābolu sidra etiķis 250 ml
Sāls ½ ēd.k.
Koriandra sēklas 1½ ēd.k.
Sinepju sēklas 1½ ēd.k.
Pagatavošana
1․ Ar nazi vai virtuves kombainu smalki sagrieziet tomātus, sīpolu un abas paprikas.
Ja vēlaties, izņemiet no asajiem pipariem sēklas, lai tie nebūtu tik pikanti.
2․ Sagatavotās sastāvdaļas ievieto sietā, kas izklāts ar vairākām siera auduma kārtām. Atstāj uz 30 minūtēm mērcēties virs bļodas. Ar rokām izspiediet lieko šķidrumu.
3․ Ielej dārzeņus katlā ar biezu dibenu. Pievieno cukuru, etiķi, sāli, koriandra sēklas un sinepju sēklas.
4․ Uzvāra mērci līdz vārīšanās temperatūrai. Uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, karsē 5 minūtes.
5․ Ar karoti iepildiet mērci sterilizētās burkās. Jums būs apmēram 6 500 ml burkas. Aizveriet tās ar vāciņiem.
6․ Uz tīras pannas dibena noliek dvieli. Novietojiet uz tā burkas tādā attālumā viena no otras.
7․ Ielej katliņā tik daudz silta ūdens, lai tas nosegtu burkas līdz pleciem.
8․ Vāra uz lēnas uguns 30 minūtes. Izskrūvējiet burkas, apgrieziet tās otrādi un satiniet. Uzglabāt vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Dārzeņu asorti ar zaļiem tomātiem. + Vēl piecas receptes!
Skābēti kāposti ar zaļiem tomātiem. + Vēl trīs receptes ar zaļiem tomātiem!
Marinēti zaļie tomāti. Var likt uz kārā zoba jau nākamajā dienā!
Zaļu tomātu salāti ar papriku un tomātiem ziemas krājumiem
Marinēti zaļi tomātiņi ar ķiplokiem un garšaugiem. + Vēl trīs receptes!