Vinegrets ar ceptiem dārzeņiem un siļķi. + Vēl trīs piecas interesantas receptes!

30-01-2024


Lai pagatavotu īpaši gardu vinegretu, dārzeņus ieteicams nevis vārīt, bet cept, lai iegūtu bagātīgāku garšu. Principā var iztikt arī bez siļķes, bet ar to ir daudz sātīgāk un interesantāk. Būtiski svarīga ir arī mērces recepte.

Pagatavošanas laiks

Kopā 1 st.
Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 20 min.
Porciju skaits 5




Sastāvdaļas

Bietes 1 gab.
Kartupeļi 3 gab.
Burkāni 1 gab.
Konservēti zirņi 150 g
Skābēti kāposti 100 g
Marinēti dārzeņi 2 gab.
Sīpoli 1 gab.
Viegli sālīta siļķes fileja 2 gab.
Augu eļļa 1 tējk. + 3 ēd.k.
Graudainas sinepes 1-2 tējk.
Galda vai ābolu sidra etiķis 2 tējk.
Sāls pēc garšas
Cukurs pēc garšas




Pagatavošana

1․ Sagatavojiet sastāvdaļas.

2․ Rūpīgi nomazgā bietes, kartupeļus un burkānus un izklāj tos cepšanas formā ar vāku. Vai arī katru dārzeni atsevišķi cieši ietin folijā un novieto uz cepamās paplātes.

3․ Dārzeņus cep 190-200 grādu temperatūrā, gatavību pārbaudot ar naža galu vai zobu bakstāmo: dārzeņiem jābūt viegli caurduramiem līdz pašam vidum. Vidēja lieluma kartupeļus un burkānus parasti cep apmēram pusstundu, bietes – aptuveni 40 minūtes.



4․ Tikmēr parūpējies par konservētajiem dārzeņiem: notecini šķidrumu no zirņiem, izspied kāpostus, gurķus sagriez ne pārāk smalki.

5․ Sīpolu sagriež plānos pusgredzenos.

6․ Siļķes fileju sagriež vidēja lieluma kubiņos.

7․ Gatavos dārzeņus atdzesē līdz patīkamam siltumam. Nomizo miziņu un ļauj pilnībā atdzist.

8․ Sagriezt izceptos dārzeņus kubiņos ar apmēram centimetra garu malu. Pagaidām bietes noliec atsevišķā šķīvī.



9․ Lielajā bļodā apvieno visas salātu sastāvdaļas, izņemot bietes.

10․ Ielej bietēm tējkaroti augu eļļas un labi samaisa, lai tā pārklāj katru bietes gabaliņu. Šis triks neļaus bietēm uzreiz iekrāsot visu vinegretu.

11․ Pagatavo mērci: sajauc atlikušo eļļu ar sinepēm, etiķi, sāli un cukuru. Gatavojot mērci, koncentrējies uz to, cik skābums ir gurķos un kāpostos. Iespējams, jums vajadzēs samazināt etiķa daudzumu vai ievietot nedaudz vairāk cukura, lai panāktu pareizo garšu līdzsvaru.

12․ Pievieno mērci salātiem, ja nepieciešams, pievieno sāli.

13․ Tieši pirms pasniegšanas iejauc bietes vinegretā.



Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Ātrais vinegrets uz pannas. + Vēl trīs labas vinegreta receptes!

Vinegrets ar olīvām. + Vēl piecas populāro salātu receptes!

Vinegrets ar sēnēm. + Vēl četras populāro salātu receptes!

Klasisks vinegrets. Nākamajā dienā vēl garšīgāks!

Vinegrets ar šprotītēm. + Vēl trīs vinegreta receptes!