Viegla aukstā zupiņa ar bietēm, redīsiem un salātiem

06-05-2018

zupa3

Sastāvdaļas
500 ml kefīra
5 redīsi
1 biete
1 gurķis
1 olas
Lapu salāti
Pušķītis diļļu
Sāls pēc garšas

Pagatavošana
1. Bietes novāra, atdzesē, nomizo, ½ bietes sagriež mazos kubiņos. Liek dziļā bļodā. Gurķi sagriež mazos kubiņos. Pievieno bietēm. Redīsus sagriež salmiņos, pievieno citiem dārzeņiem.

2. Ar rokām sapulcina salātu lapas (var sīki sagriez), sasmalcina dilles. Salātus un pusi no dillēm liek pie dārzeņiem. Samaisa. Palielos gabaliņos sagriež otru pusi biešu.

3. Ielej traukā kefīru, pievieno atlikušās bietes, pēc garšas pievieno sāli. Sakuļ ar mikseri, kamēr izveidojas viendabīgs maisījums. Atstāj olas atdzist, sagriež uz pusēm.

4. Šķīvjos lej kefīra un biešu maisījumu, liek klāt sajauktos dārzeņus. Rotā ar zaļumiem un olu pusītēm.