You Are Browsing ‘Veselībai’ Category

Foto – Pixabay Lai gan augusts vairāk saistās ar ražas novākšanu un vasaras izskaņu, tas ir lielisks laiks sēšanai un stādīšanai. Līdz salnām iespējams izaudzēt otru ražu, bet divgadīgie un daudzgadīgie augi būs pateicīgi, jo paspēs līdz ziemai iesakņoties un nākamvasar jau krāšņi ziedēs, stāsta “Kesko Senukai Latvia” produktu speciāliste Līna Spure. // Sēt un stādīt var ne tikai pavasarī Augusts ir ļoti piemērots laiks...

Lasīt vairāk

Cilvēkiem jau sirmā senatnē bija zināmas skujkoku dziednieciskās īpašības, un tas nav nekas pārsteidzošs. Labvēlīgi uz pašsajūtu iedarbojas jau to klātesamība: gaistošie fitoncīdi, ko satur skujas, piepilda gaisu ar patīkamu aromātu, kas uzlabo garastāvokli un iznīcina slimības rosinošos mikrobus. Savukārt kuplie skuju čemuri ir visīstākā zaļā aptieka: tajos ir vitamīni, makro- un mikroelementi, aminoskābes, to skaitā arī neaizvietojamas. Visā...

Lasīt vairāk

Locītavas, kuras nogulsnējušies sāļi, sagādā daudz nepatīkamu izjūtu un ir grūti ārstējamas. Vairāki lasītāji savukārt apstiprinājuši, ka tautas recepte ir patiešām iedarbīga, tāpēc vēlreiz pastāstīsim, kā mārrutka lapas palīdz cīnīties pret šo problēmu. LASI VĒL: KO DOD PĒRŠANĀS AR MĀRRUTKA LAPĀM? // Vajadzīgs visparastākais mārrutks – tas, šķiet, ir vienīgais augs, kas spēj “izvilkt” sāļus no organisma caur ādu. Tā...

Lasīt vairāk

Nostiprini imunitāti un atbrīvojies no pāris liekiem kilogramiem, izmēģinot jaunu metodi, kuras autors ir turku ķīmiķis un mikrobiologs Ibrahims Sarakoglu. Detoksikācijas process, pēc doktora Sarakoglu vārdiem, šķīdina taukus, jo īpaši ap aknām, samazina apetīti, kā arī nodrošina spēcīgu urīndzenošu, pretvīrusu un pretsēnīšu iedarbību, šķīdina nierakmeņus un žultsakmeņus, attīra organismu, tādējādi piešķirot arī ādai starojošu izskatu. Īpaši...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Speciālisti iesaka karstākajās dienās atturēties no vairākiem iecienītiem produktiem vai vismaz lietot tos ļoti mazos daudzumos. Siers Sierā ir ļoti daudz sāls – vidēji 100 gramos siera ir tikpat daudz sāls kā jūras ūdeni, tas ir, līdz pat 50% no dienas normas. Sāls izvada no šūnām ūdeni un aiztur ūdeni organismā. Lielā karstumā liekais šķidrums var radīt spēcīgu tūkstu uz sejas un ķermeņa. Vissāļākie siera veidi ir parmezāns,...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Uzskata, jau 20–25 gadu vecumā, kad cilvēka organisms pārstāj augt, sākas tā novecošanās, kas rada visu iekšējo orgānu un sistēmu darbības pavājināšanos. Orgāni un sistēmas strādā, taču pakāpeniski ar saviem pienākumiem tiek galā arvien grūtāk un grūtāk. Rezultātā organismā uzkrājas dažādi dzīvības procesu pārpalikumi, kas ar laiku noved pie visādu kaišu attīstības. Bet jebkura slimība, kā zināms, novājina fizisko...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Vasaras sezonā viena no svarīgākajām lietām, par kuru jāatceras dodoties ārā, ir saulesbrilles. Atrodoties tiešos saules staros, tās parūpējas par to, lai mūsu acis justos komfortabli, kā arī, ne mazāk svarīgi, pasargā no kaitīgā UV starojuma. Tomēr ne visas saulesbrilles spēj veikt minēto aizsargfunkciju. Par to, kā izvēlēties saulesbrilles, un kas ir būtiskākais, ko ņemt vērā tās iegādājoties, stāsta “Vision Express”...

Lasīt vairāk

Kāposts ir viens no superproduktiem, kas slavens ar veselīgām īpašībām. Zemā kaloriju satura dēļ to plaši izmanto dažādās diētās, tajā ir arī daudz C un K vitamīnu, kā arī kālija. Kāposti dziedniecībā lietoti jau gadsimtiem ilgi, īpaši pietīkumu un brūču ārstēšanā. Ziemeļkarolīnas universitātē veikts pētījums arī liecina, ka tajos ir pretvēža vielas. Kāpostos ir svarīgas fito barības vielas, antioksidanti antocianīni um aminoskābe glutamīns. Visām šīm sastāvdaļām ir pretiekaisuma...

Foto – Pixabay * Labs līdzeklis pret nervu drudzi ir arbūza sēkliņas, saberztas ar pienu. Saberž 1–24 ēdamkarotes sēkliņu, pakāpeniski pievienojot pienu. Lieto pa 3 ēdamkarotēm ik pēc 2 stundām. * Ķīnā kopš seniem laikiem pret drudzi dzer sīpolu tēju. * Jau sirmā senatnē pret hronisku un periodisku drudzi lietoja rabarberu sulu vai sakņu preparātus. * Nervu drudzi palīdz novērst melisas eļļa: pa 3–6 pilieniem uz cukurgrauda 2–3 reizes dienā. *...

Lasīt vairāk

Ja norauj upeņu krūma lapu un atnes to mājās, patīkami (gribu teikt — pat melodiski) smaržo visa istaba. Smaržo ikviens ēdiens, kam upeņu lapa pievienota. Šis ogu krūms, kas labi jūtas kā dārzos, tā mitros mežos un krūmājos, ir neticami bagāts ar vitamīniem u. c. ārstnieciskajām vielām. Ārstniecībā izmanto upeņu lapas, ogas un pumpurus. Lapas ievāc visu gadu, bet vislabāk ziedēšanas laikā, pēc tam žāvē ēnā, siltumā un caurvējā. NO...

Lasīt vairāk