You Are Browsing ‘Veselībai’ Category

Naturopāts Slikta elpa ļoti bieži ir saistīta ar zarnu trakta stāvokli. Ja tajā ir izjaukts vērtīgo un kaitīgo baktēriju līdzsvars, sākas problēmas ar gremošanu. Ja ēdiens tiek slikti sagremots, tas izraisa kuņģa sulas atteci, pastiprinātu rūgšanas procesu kuņģī. Rauga fermenti un kaitīgās baktērijas veido nepatīkami smakojošus blakusproduktus, kas arī izraisa sliktu elpu. // Ko darīt? * Jāsakārto zarnu trakta mikroflora. * Elpu atsvaidzinās...

Lasīt vairāk

Vai jūs zināt, kurš produkts ir “vissmagākais”, kuru ļoti daudzi cilvēki vissliktāk panes? Parasti domā, ka tas esot trekns, ass ēdiens, bet tās ir aplamības. “Vissmagākais” produkts ir piens, kurā ir tā saucamais piena cukurs — laktoze. Tas nav vienkāršs cukurs, bet sastāv no divām kopā sakabinātām cukura molekulām. VAIRĀK LASI ANATOLIJA DANILĀNA GRĀMATĀ “DZĪVO VESELS”! Dīvainība ir tā, ka tādas kopā sakabinātas molekulas...

Lasīt vairāk

Ilustrācija – Pixabay Mūsdienās nereti par nogurumu, pārpūli un apātiju 25–30 gadu veci cilvēki sūdzas daudz biežāk nekā sešdesmitgadīgie. Nenormālais dzīvesritms, nedrošība par rītdienu, nepieciešamība vienmēr būt formā un virkne citu negatīvo faktoru organisma enerģētiskās krīzes padarījušas par ierastu un ikdienišķu lietu. Par laimi, šīs krīzes ir samērā vienkārši novēršamas. // * Ir teicama formula, kas izmantojama gan...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Sen zināms un pierādīts, ka gandrīz visiem dārzeņiem un saknēm piemīt dziednieciskas īpašības, ja, protams, tos pareizi lieto. Tas attiecas arī uz kartupeļiem. Kartupelim piemīt pretiekaisumu, spazmolītiskas un brūces dziedējošas īpašības. Tajā esošajai cietei ir mīkstinoša un apvelkoša iedarbība. RECEPTE: KARTUPEĻU KNĒDEĻI AR ŽĀVĒTU GAĻIŅU. + VĒL 10 RECEPTES! Bumbuļi ieņem pirmo vietu kuņģa-zarnu trakta slimnieku...

Lasīt vairāk

Pirmajās dilstošā mēness dienās cilvēks ir pilns enerģijas, un viņa organisms spēj izturēt lielas slodzes. Visas slimības un kaites tiek paciestas vieglāk, un arī atveseļošanās iestājas agrāk nekā citās mēness fāzēs. Šajā laikā maksimāli daudz jākustas: vasarā jāskrien, jāpeldas, jābrauc ar divriteni, bet ziemā jāslēpo, jāslido, īsāk sakot – jānodarbojas ar to, kas katram vairāk patīk. Tā kā fiziskās slodzes ir gana augstas, šajās...

Lasīt vairāk

Ikvienam cilvēkam, kas sasniedzis 50 gadu vecumu, organisms ir vairāk vai mazāk piesārņots. Vai iespējams kaut kādā veidā šo piesārņotības pakāpi noteikt? Tā dēvēto organisma piesārņojumu nosaka aknu stāvoklis. Simtprocentīgi tīru aknu praktiski nemēdz būt, ja nu vienīgi jaundzimušiem bērniem. Šo orgānu daba tāpēc jau paredzējusi, lai tas filtrētu organismā nonākušās vielas, tāpēc ar laiku aknās uzkrājas daudz dažādu nogulšņu. Veselā...

Lasīt vairāk

Citronu visi zinām un plaši izmantojam virtuvē gan īpaša aromāta piešķiršanai salātiem, gan citu ēdienu dažādošanai. Protams, konditoreja nav iedomājama bez citrona! Tur liekam lietā ne tikai sulu, bet arī miziņas. Reizēm dzeram citrona sulu vai vienkārši apēdam šķēlīti, kad sagribas ko skābu. Patiesībā citronam ir vēl daudz labu īpašību, kuras veselības labā maksimāli izmanto Indijā. Citronos ir daudz vitamīnu C un B, kā arī citronskābe...

Lasīt vairāk

Ja vēlies pasaudzēt veselību, atsakties no mazkaloriju produktiem un tiem, kas apzīmēti kā “light”, “zero” un “bez cukura”. Dietoloģe Pilara Eskere noraida apgalvojumu, ka “ēst drīkst visu, tikai ar mēru”, un nosauc produktus, kurus ēst nevajadzētu nekad. Viņuprāt, kaitīgāko produktu tops ir šāds. Rafinēti milti Desu izstrādājumi Maztauku piena produkti Dziļās apstrādes produkti Apstrādāta gaļa Mazkaloriju produkti, kas marķēti ar...

Lasīt vairāk

Kartupeļi var kļūt par labu alternatīvu sportistiem, kuri lieto īpašu ogļhidrātu gēlu, paziņojuši eksperti. Ilinoisas štata pētnieki noskaidrojuši, ka kartupeļu biezputras lietošana uzturā ilgu treniņu laikā ir tikpat efektīva kā speciāls ogļhidrātu gēls, kas paredzēts glikozes līmeņa uzturēšanai asinīs un sportistu veikuma paaugstināšanai, liecina izdevumā “Journal of Applied Physiology” publicētais pētījums. Tāds secinājums izdarīts...

Lasīt vairāk

Mūsdienās ļoti daudz cilvēku cieš no alerģijas, ko izraisa pārtika. Ārsti to skaidro ar paaugstinātu organisma jutību pret tiem vai citiem produktiem, kas kļuvuši veselībai bīstami, nepārdomāti izmantojot dažādas ķimikālijas lauksaimniecībā. Visatsaucīgākais alergēnam ir kuņģa-zarnu trakts. Šajā gadījumā cilvēkam ir slikta dūša, sākas vemšana, kuņģa darbības traucējumi, rodas diskomforta sajūta. Ļoti bieži cietēja lomā ir arī āda...

Lasīt vairāk