Vēja kūkas jeb profitroli ar iebiezināto pienu. Gatavo uzreiz dubultu porciju!

03-12-2022

Vienkāršs sviesta un iebiezinātā piena krēms – ideāls pildījums miniatūrām vārītās mīklas kūciņām.

Sastāvdaļas

265 g sviesta

4 tējkarotes cukura

200 ml ūdens

115 g miltu

1 šķipsniņa sāls

3 olas

220 g iebiezinātā piena

Pūdercukurs pēc garšas



Pagatavošana

1․ Nelielā katliņā apvieno 85 g sviesta, cukuru un ūdeni. Maisījumu uzvāra.

2․ Pieber miltus un sāli. Noņem no uguns un rūpīgi samaisa.

3․ Liek atpakaļ uz plīts. Gatavo uz nelielas uguns 1 -2 minūtes, kamēr mīkla sāk atlipt no katliņa sienām.



4․ Pārliek bļodā, nedaudz atdzesē. Pa vienai iemaisa olas, katru nākamo liekot klāt tikai tad, kad iepriekšējā iemaisīta
mīklā.

5․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °С. Pannu izklāj ar cepamo papīru.

6․ Pārliek mīklu konditorejas maisiņā. Uz pannas liek vienādas valrieksta lieluma mīklas bumbiņas 3 – 4 cm attālumā vienu
no otras.

7․ Cep profitroli 15–20 minūtes zeltaini brūnus. Pēc tam katrā izveido atvērumu ar nazi vai zobu balstāmo. Liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 2–3 minūtēm.

8․ Atlikušo auksto sviestu sakuļ ar mikseri gaišā, gaisīgā masā 5 – 7 minūtēs.

9․ Neizslēdzot mikseri, pakāpeniski lej klāt iebiezināto pienu. Kuļ krēmu vēl 3–4 minūtes. Pārliek konditorejas maisiņā ar tievu uzgali.

10․ Atdzisušo profitroli apakšā izveido nelielus atvērumus. Pilda ar krēmu, pārkaisa ar pūdercukuru.

v

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Pikantās vēja kūkas jeb profitroli ar šprotēm un marinētu gurķi

Ļoti viegla “vēja kūku” mīkla. Pildījums var būt visdažādākais!

Maigs citronu krēms vafelītēm un kūkām. Lieliska recepte!

Ideālas “vēja kūkas” no plaucētas mīklas. Viegli!

Vēja kūkas jeb profiteroli. Kā pagatavot slaveno plaucētas mīklas gardumu?