Vārām zapti mājās! Pamata noteikumi jebkura ievārījuma pagatavošanai

18-08-2017

ievarijums


Mūsdienās daudzi izvēlas ievārījumus pirkt veikalā, bet nekas nelīdzinās mājās gatavotam ievārījumam vai želejai, un tos pagatavot ir samērā vienkārši. Augļus un dārzeņus pērciet sezonas laikā, tā ietaupīsiet naudu un celsiet galdā klasisku gardumu.

Lai gan dabīgais pektīns ir visos augļos, noslēpums, kā panākt, lai ievārījums vai želeja sarecētu, ir pareizā skābju un pektīna līdzsvarā – vai arī var iegādāties dabīgo pektīnu veikalā un pievienot to atbilstoši ražotāja norādījumiem. Pārstrādājot augļus, ļoti svarīga ir arī tīrība. Pat mazākais bojātu augļu gabaliņš var izraisīt konservu pelēšanu.

SVARĪGI darbarīki
• Papildus virtuves dēlītim un nazim būs vajadzīgi svari, konservēšanas katls vai dziļa panna, koka karote, putu karote un stikla burkas.

• Misiņa katli ir ideāli karstuma vadītāji, bet tiem rodas reakcija ar skābēm, tāpēc labāk derēs nerūsējošā tērauda katls.

• Plata ievārījumu piltuve un kauss ļauj vieglāk saliet ievārījumu burkās.

ievarijumi2

Nākamajā lapā uzzini, kā želē dažādi augļi!

Lasīt tālāk: 1 2 3
loading...