Lieliski, aromātiski sēņu pīrādziņi, kurus var izcept vienkārši uz pannas.
Sastāvdaļas mīklai
300 ml ūdens
10 g sausā rauga
1 tējkarote cukura
500 g miltu
1 tējkarote sāls
2 – 3 ēdamkarotes augu eļļas
Sastāvdaļas pildījumam
2 sīpoli
400 – 450 vārītu meža sēņu
Augu eļļa pēc garšas
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
1․ Sajauc siltu ūdenin ar raugu un cukuru. Atstāj uz 10 – 15 minūtēm.
2․ Izijātus miltus sajauc ar sāli. Pievieno šķidro maisījumu un iejauc mīkstu mīklu. Pielej eļļu un samaisa vēlreiz.
3․ Mīklu ieliek bļodā, apsedz ar salveti un atstāj siltumā uz stundu pusotru.
4․ Sēnes un sīpolus sagriež mazos gabaliņos.
5․ Uz pannas sakarsē eļļu uz vidējas uguns. Viegli apcep sīpolus. Pievieno sēnes un apcep vēl aptuveni
5 minūtes. Pievieno sāli un piparus, atdzesē.
6․ Pārmīca mīklu. Nodala pusi, izrullē un sagriež 7 – 8 daļās.
Rokas viegli ieziež ar eļļu, lai mīkla neliptu pie rokām.
7․ Ņem mīklas gabaliņu un izrullē nelielā plācenī. Centrā liek pildījumu un aizlipina malas.
8․ Tāpad izveido pārējos pīrādziņus. Pārsedz ar salveti un atstāj uz 15–20 minūtēm.
9․ Uz pannas vidējā karstumā sakarsē eļļu. Apcep pīrādziņus ar meža sēnēm no visām pusēm.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Slinkie pīrādziņi ar āboliem. + Vēl desmit ābolu desertu idejas!
Pīrādziņi no kārtainās mīklas. + Pīrādziņu pavārgrāmata!
Ļoti gardi un plāni kefīra mīklas pīrādziņi. + Vēl piecas labas pīrādziņu receptes
Gardie buljona pīrādziņi ar vistas un tītara gaļu. + Pīrādziņu pavārgrāmata!
Ātrie ābolu, siera vai šķiņķa pīrādziņi. + Vēl piecas pīrādziņu receptes!