Uz pannas cepti sēņu pīrādziņi. + Pīrādziņi pavārgrāmata

04-08-2022

Lieliski, aromātiski sēņu pīrādziņi, kurus var izcept vienkārši uz pannas.

Sastāvdaļas mīklai

300 ml ūdens

10 g sausā rauga

1 tējkarote cukura

500 g miltu

1 tējkarote sāls

2 – 3 ēdamkarotes augu eļļas

Sastāvdaļas pildījumam

2 sīpoli

400 – 450 vārītu meža sēņu

Augu eļļa pēc garšas

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

1․ Sajauc siltu ūdenin ar raugu un cukuru. Atstāj uz 10 – 15 minūtēm.

2․ Izijātus miltus sajauc ar sāli. Pievieno šķidro maisījumu un iejauc mīkstu mīklu. Pielej eļļu un samaisa vēlreiz.

3․ Mīklu ieliek bļodā, apsedz ar salveti un atstāj siltumā uz stundu pusotru.

4․ Sēnes un sīpolus sagriež mazos gabaliņos.



5․ Uz pannas sakarsē eļļu uz vidējas uguns. Viegli apcep sīpolus. Pievieno sēnes un apcep vēl aptuveni
5 minūtes. Pievieno sāli un piparus, atdzesē.

6․ Pārmīca mīklu. Nodala pusi, izrullē un sagriež 7 – 8 daļās.

Rokas viegli ieziež ar eļļu, lai mīkla neliptu pie rokām.

7․ Ņem mīklas gabaliņu un izrullē nelielā plācenī. Centrā liek pildījumu un aizlipina malas.

8․ Tāpad izveido pārējos pīrādziņus. Pārsedz ar salveti un atstāj uz 15–20 minūtēm.

9․ Uz pannas vidējā karstumā sakarsē eļļu. Apcep pīrādziņus ar meža sēnēm no visām pusēm.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Slinkie pīrādziņi ar āboliem. + Vēl desmit ābolu desertu idejas!

Pīrādziņi no kārtainās mīklas. + Pīrādziņu pavārgrāmata!

Ļoti gardi un plāni kefīra mīklas pīrādziņi. + Vēl piecas labas pīrādziņu receptes

Gardie buljona pīrādziņi ar vistas un tītara gaļu. + Pīrādziņu pavārgrāmata!

Ātrie ābolu, siera vai šķiņķa pīrādziņi. + Vēl piecas pīrādziņu receptes!

loading...