Universāla zupas sagatave ziemai. + Vēl trīs mājas konservi zupām!

07-11-2019

Sālot un marinējot dārzeņi un zaļumi saglabā daudz vitamīnu līdz pat pavasarim. Var tos saldēt, bet var pagatavot arī šādu zupas sagatavi.

Tādi konservi ir ļoti ērti lietojami: vārot soļanku, boršču vai kādu citu zupu, atliek pievienot dažas karotes aromātiskās sagataves.

Tikai jāatceras, ka tad sāli tik daudz pievienot nevajag.

Sastāvdaļas

500 g tomātu

500 g sīpolu

500 g burkānu

500 g paprikas

300 g pētersīļu

500 g sāls

Pagatavošana

Burkānus sarīvē uz rupjas rīves.

Sīpolus un burkānus sagriež plānos stienīšos.

Tomātus blanšē, noņem miziņu un arī sagriež.

Zaļumus smalki sagriež.

Pieliek sāli.

Pēc 10 minūtēm sagatavi kopā ar izdalījušos sulu saliek burkās un uzliek vāciņus.

Sagatave labi glabājas istabas temperatūrā.

No norādītā daudzuma iznāk četras 0,5 l burciņas.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS ZUPAS SAGATAVES!

1. SALDĒTU DĀRZEŅU MAISĪJUMS ZUPAI

2. KĀPOSTU ZUPAS SAGATAVE

3. RASOĻŅIKS AR TOMĀTIEM ZIEMAI

loading...