Universāla marināde sēnēm. Pašas lec burciņā!

09-09-2019

Sastāvdaļas
1 l ūdens
2 ēdamkarotes cukura
4 tējkarotes sāls
3 lauru lapas
6 smaržīgo piparu graudiņi
4 krustnagliņas
3 kanēļa gabaliņi (pustējkarote malta kanēļa)
3 tējkarotes etiķa esences (70%)

Ja lieto 5% galda etiķi, jāņem 800 ml ūdens un 200 ml 5% etiķa. Ja etiķa stiprums norādīts 9%, vajadzīgi 890 ml ūdens un 110 ml 9% etiķa.

Pagatavošana
Ūdeni uzvāra, pievieno garšvielas, pavāra trīs minūtes, etiķi pievienojot pašās beigās, noņem no karstuma. Marināde gatava! To var pagatavot arī iepriekš, cerot uz lielu sēņu ķērienu.

Sēnes rūpīgi nomazgā, lielākās sagriež, bet labāk, protams, marinēt mazas un veselas sēnītes.

Liek aukstā ūdenī, uzvāra, ūdeni nolej.

Otrā ūdenī, pievienojot sāli pēc garšas, sēnes nemaisot vāra, līdz uzvārās.

Kad sāk vārīties, sēnes uzmanīgi samaisa un noņem putas.

Vārīšanas beigās sēnes sāks nosēsties katla apakšā.

Izņem ar putu karoti, liek sterilizētās burkās (aptuveni divās trešdaļās burkas, ne blīvi), nolej ūdeni
un pārlej ar gatavu marinādi tā, lai burka pilna.

Burkas aizvāko, ļauj atdzist un glabā ledusskapī.

Labu apetīti!

VĒL 3 MARINĒTU SĒŅU RECEPTES:

1. MARINĒTAS BARAVIKAS

2. MARINĒTAS SĒNES AR BAKLAŽĀNIEM

3. SĒNES AUKSTĀ MARINĀDĒ

loading...