Tvaicēts lasis ar brokoļu pesto. + Vēl piecas laša ēdienu receptes!

09-01-2021

Pamēģini papildināt maigo zivs fileju ar itāliskām notīm.



Sastāvdaļas

150 g brokoļu

1 daiviņa ķiploku

250 g laša fileju

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

50 g Parmas tipa siera

½ citrona

6 pētersīļa zariņi

60 g mandeļu

20 g rukolas

30 g olīveļļas

Pagatavošana

1․ Brokoļus sadala ziedkopās, ķiplokus noloba.

2․ Laša fileju sagriež divās daļās, pārkaisa ar sāli un pipariem.

3․ Liek dārzeņus un zivi tvaicējamā katlā, uzliek vāku un gatavo mazā karstumā 12 minūtes.

4․ Izņem brokoļus un ķiplokus, pārlej ar aukstu ūdeni un nokāš.

5․ Zivi liek atpakaļ tvaicējamā katlā un vāra vēl 4–6 minūtes. Pēc tam noliek fileju siltā vietā.

6․ Sagriež sieru nelielos kubiņos. No citrona nogriež 2 šķēlītes, no pārējā – izspiež sulu. Pētersīļu lapiņas noplūc no kātiem.

7․ Sablendē viendabīgā masā sieru, pētersīļu lapiņas, mandeles, rukolu, brokoļus un ķiploku.

8․ Mērcei pievieno olīveļļu un 2 tējkarotes citrona sulas, rūpīgi samaisa. Liek pesto uz zivs un rotā ar citrona šķēlītēm.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Visvienkāršākā laša pagatavošanas recepte. Neticami, cik viegli!

Laša fileja mandeļu “kažociņā”. Neparasti, bet ļoti garšīgi

Grilēts lasis Berlīnes gaumē. Vienkārši fantastika!

Lasis ar garnelēm folijā. Lepna maltīte!

Karaliskais lasis sinepēs un medū

loading...