Pamēģini papildināt maigo zivs fileju ar itāliskām notīm.
Sastāvdaļas
150 g brokoļu
1 daiviņa ķiploku
250 g laša fileju
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
50 g Parmas tipa siera
½ citrona
6 pētersīļa zariņi
60 g mandeļu
20 g rukolas
30 g olīveļļas
Pagatavošana
1․ Brokoļus sadala ziedkopās, ķiplokus noloba.
2․ Laša fileju sagriež divās daļās, pārkaisa ar sāli un pipariem.
3․ Liek dārzeņus un zivi tvaicējamā katlā, uzliek vāku un gatavo mazā karstumā 12 minūtes.
4․ Izņem brokoļus un ķiplokus, pārlej ar aukstu ūdeni un nokāš.
5․ Zivi liek atpakaļ tvaicējamā katlā un vāra vēl 4–6 minūtes. Pēc tam noliek fileju siltā vietā.
6․ Sagriež sieru nelielos kubiņos. No citrona nogriež 2 šķēlītes, no pārējā – izspiež sulu. Pētersīļu lapiņas noplūc no kātiem.
7․ Sablendē viendabīgā masā sieru, pētersīļu lapiņas, mandeles, rukolu, brokoļus un ķiploku.
8․ Mērcei pievieno olīveļļu un 2 tējkarotes citrona sulas, rūpīgi samaisa. Liek pesto uz zivs un rotā ar citrona šķēlītēm.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Visvienkāršākā laša pagatavošanas recepte. Neticami, cik viegli!
Laša fileja mandeļu “kažociņā”. Neparasti, bet ļoti garšīgi
Grilēts lasis Berlīnes gaumē. Vienkārši fantastika!
Lasis ar garnelēm folijā. Lepna maltīte!
Karaliskais lasis sinepēs un medū