Maigs deserts, kas ļoti atgādina slavenās konfektes “Rafaello”. Ja vēlies, lai tajā būtu mazāk kaloriju, aizstāj sviestu ar treknu saldo krējumu vai jogurtu bez piedevām.
Sastāvdaļas
2 olas
500 ml piena
200 g cukura
10 g vaniļas cukura
2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
80 g kokosriekstu skaidiņu
200 g sviesta
4 vafeļu pamatņu
70 g mandeļu
150 baltās šokolādes
Pagatavošana
Katliņā sajauc olas, parasto un vaniļas cukuru, kukurūzas cieti un pienu.
Samaisot viendabīgā masā, liek uz lielas uguns. Kad krēms sāk iztvaikot, samazina uguni līdz mazai. Pastāvīgi maisot, vāra, līdz sabiezējis. Karstam krēmam pievieno kokosriekstu skaidiņas. Atdzesē.
Kad krēms atdzisis, iekuļ tajā 150 g sasildīta sviesta.
Mandelēm noņem miziņu un sasmalcina ar nazi. Lai to būtu vieglāk izdarīt, mandeles iepriekš pārlej ar verdošu ūdeni.
Gatavās vafeļu pamatnes sablendē vai sasmalcina ar mīklas rulli.
Šokolādi izkausē kopā ar atlikušo sviestu ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Pēdējā gadījumā kausē ar 10-20 sekunžu intervāliem, lai varētu samaisīt. Šķidro šokolādi sajauc ar sasmalcinātajiem riekstiem un vafelēm.
Formā ar noņemamām malām ieklāj pārtikas plēvi un apakšā liek pusi riekstu-vafeļu pamatnes. Pieblietē. Virsū liek visu krēmu, bet uz tā uzber atlikušās drupatas. Liek ledusskapī uz 3-4 stundām.
Kad torte sastingusi, apgriež formu otrādi lielā bļodā, lai noņemtu plēvi.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
“Napoleona” kūka bez cepšanas. + Vēl trīs “napoleonu” receptes!
Krējuma tortīte ar krekeriem. Bez cepšanas!
Maiga banānu kūka, kas nav pat jācep! + Vēl piecas tortes bez cepšanas
Biezpiena kūka ar persikiem bez cepšanas. + Vēl piecas receptes!
Laima un baltās šokolādes siera kūka bez cepšanas
Cepumu torte ar šokolādes glazūru. + Vēl desmit kūkas bez cepšanas!