Torte “Milka”.Burvīgi maigs un viegli pagatavojams kārums + vēl piecas labas tortītes!

22-06-2020

Svētku galdam vai brīvdienām lieliski noderēs šī vienkāršā un lieliskā tortes “Milka” recepte.

Pagatavošanai nav vajadzīgas sarežģītas sastāvdaļas un īpašas pūles, bet rezultāts noteikti iepriecinās visus kārumniekus.



Sastāvdaļas biskvītam
4 ēdamkarotes karsta ūdens
1 tējkarote cepamā pulvera
3 ēdamkarotes kakao
4 ēdamkarotes cukura
4 olas
4 ēdamkarotes miltu (ar kaudzīti)

Sastāvdaļas krēmam
670 ml piena
170 g sviesta
2,5 ēdamkarotes cukura
70 g baltās šokolādes
70 g kartupeļu cietes
100 g pūdercukura

Svarīgi!
Sviestam jābūt istabas temperatūrā.

Sastāvdaļas tumšajai glazūrai
100 g sviesta
140 g piena šokolādes
3 ēdamkarotes piena
2,5 ēdamkarotes cukura

Piezīme

Cukurs ir tavā ziņā, tā nav obligāta sastāvdaļa. Kas attiecas uz šokolādi, ļoti gardi iznāk, ja pusi paredzētā piena šokolādes daudzuma aizstāj ar melno šokolādi.

Pagatavošana
Cukuru kuļ ar olām, līdz izveidojas gaisīga masa.

Pievieno miltiem kakao un cepamo pulveri, samaisa un pamazām tos liek klāt olu un cukura maisījumam.

Pēc tam pievieno ūdeni un atkal samaisa.

Ņem formas ar noņemamām malām, aptuveni 20 cm diametrā, un sadala mīklu divās daļās, ielejot pusi mīklas katrā formā, pirms
tam ieklājot formā cepamo papīru.

Cep aptuveni 15 minūtes līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.

Kad formas ar biskvītu izņemtas no cepeškrāsns, nogaida vēl aptuveni 10 minūtes un tikai tad izņem biskvītu no formām, vispirms ar nazi to atdalot no formas malām.

Biskvītam noņem cepamo papīru un atstāj, lai atdzistu.

Tad ņem 100 ml piena un sajauc ar cieti un cukuru.

Atlikušo pienu ielej katliņā un liek uz uguns.

Bieži maisot, pievieno pienam gabaliņos salauztu balto šokolādi.

Kad šokolāde izkususi, samazina karstumu un pievieno miltus, pastāvīgi maisot.

Turpina karsēt, kamēr masa sabiezējusi. Tad to atdzesē.

Sakuļ cukuru ar sviestu un sāk tam pievienot šokolādes masu.

Ar putojamo slotiņu sakuļ abas sastāvdaļas viendabīgā krēmā.

Pēc tam ūdens peldē izkausē sastāvdaļas tortes tumšajai kārtai, pastāvīgi maisot.

Atdzesē maisījumu, sekojot līdzi, lai tas tomēr paliktu šķidrs.

Liek vienu no abiem biskvītiem atpakaļ formā un lej uz tā aptuveni pusi krēma. Liek ledusskapī un atdzesē.

Tad izņem formu no ledusskapja un pārlej biskvītu ar pusi šokolādes glazūras, pārsedzot ar otru biskvītu.

Pārlej torti ar atlikušo balto krēmu un viegli atdzesē ledusskapī.

Pēc tam pārlej ar atlikušo tumšo šokolādes glazūru.

Ja tā pa šo laiku sabiezējusi, atkal sasilda ūdens peldē.

Gatavo torti liek ledusskapī uz vairākām stundām.

Kad atdzisusi, pasniedz!

Maza nianse: lai būtu vieglāk sagriezt, nazi samērcē karstā ūdenī.

Avots: “Lifehack”

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Biezpiena torte “Trīs šokolādes”. Īstiem gardēžiem!

Cepumu torte ar šokolādes glazūru. + Vēl desmit kūkas bez cepšanas!

Šokolādes krēma tortīte bez cepšanas. + Vēl pieci lieliski deserti!

Leģendārā konditora Zahera šokolādes torte. Fantastiska recepte!

Fiksā šokolādes tortīte ar riekstiem un iebiezināto pienu. Pārsteidz ģimeni!

loading...