Torte ar vārītu iebiezināto pienu, riekstiem un datelēm. Bez cepšanas!

05-09-2018

torte14

Lielisks krēma, riekstu un dateļu apvienojums īstiem saldummīļiem.

Sastāvdaļas
100 g valriekstu
150 g dateļu
1 ēdamkarote sviesta
80 g tumšās šokolādes
50 g kukurūzas pārslu
15g želatīna
80 ml ūdens
200 g krējuma (20%)
200 g vārīta iebiezinātā piena
400 ml rjaženkas

Pagatavošana
Kombainā vai blenderī sasmalcina dateles vai žāvētas melnās plūmes un riekstus kopā ar sviestu.

Noliek formu ar noņemamām malām vai konditorejas gredzenu uz plakana šķīvja. Iekšējās sienas izklāj ar pergamenta strēmeli. Liek riekstu un dateļu maisījumu, izlīdzina un pieblietē. Liek ledusskapī uz 10-20 minūtēm.

Kausētu šokolādi sajauc ar kukurūzas pārslām. Maisa, kamēr visas pārslas iemērktas šokolādē. Liek uz cepamā papīra un sadala tā, lai pārslas gandrīz nesaskartos. Ieliek saldētavā.

Iemērc želatīnu: izšķīdina ūdenī un patur uz iepakojuma norādīto laiku.

Pagatavo krēmu: vispirms sakuļ krējumu ar iebiezināto pienu, tad pievieno rjaženku un vēlreiz rūpīgi sakuļ.

Izkausē piebriedušo želatīnu — tam pilnībā jāizšķīst, bet nedrīkst sākt vārīties. Nedaudz atdzesē un pielej krēmam. Atkal sakuļ. Lej krēmu uz tortes pamatnes un liek ledusskapī uz pusstundu.

Virsu rotā ar kukurūzas pārslām šokolādē un liek ledusskapī līdz pilnīgai sastingšanai. Tas aizņems aptuveni četras stundas.

loading...