Tomātu sula bez sulu spiedes un blendera ziemai

14-08-2024

Foto – Pixabay

Saskaņā ar šo recepti dzērienu var pagatavot ar rokām. Galvenais ir vispirms sautēt tomātus. Pateicoties sāls un cukura piedevai, sulas garša kļūst sabalansēta.

Gatavošanas laiks

Kopā 1 st. 30 min.

Aktīvais (jūsu līdzdalība ir obligāta) 40 min.

Porciju skaits 4

Sastāvdaļas

Tomāti 3½-4 kg

Ūdens 125 ml

Sāls 1 tējkarote

Cukurs 1 ēd.k. karote




Pagatavošana

1․ Rūpīgi nomazgā tomātus. Lielos augļus sagriež uz pusēm vai šķēlītēs. Ieliec tos katliņā. Piepildiet ar ūdeni.

2․ Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un karsē 7 minūtes. Atdzesē.

3․ Izberž tomātus caur caurduri. Sulu ar mīkstumu izspiež caur sietu, lai atdalītu sēklas.

Rezultātā jāiegūst apmēram 3 litri šķidruma.




4․ Ielej sulu katliņā. Pievieno sāli un cukuru. Pēc tam, kad tā ir uzvārījusies, vāra 15 minūtes.

5․ Ielej sulu sterilizētās burkās. Aizvāko un ietin segā vai pledā. Pēc atdzesēšanas uzglabāt tumšā, vēsā vietā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Tomāti ar eļļu un sīpoliem ziemai. + Vēl piecas labas marinētu tomātu receptes!

Marinētu dārzeņu asorti ziemai: tomāti, gurķi un patisoni. + Konservēšanas pavārgrāmata!

Gurķu un tomātu salāti ar hmeli suneli. + Vēl desmit dārzeņu salāti taviem ziemas krājumiem!