Asa mērcīte ar spilgtu, neatkārtojamu garšu kļūs par ideālu papildinājumu gaļas ēdieniem un piedevām.
Sastāvdaļas
2 kg tomātu
200 g mārrutka saknes
200 g ķiploku
Puse čili pipara
1 kg paprikas
2 ēdamkarotes sāls
3 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote 9% etiķa
Pagatavošana
1․ Tomātus, mārrutkus, ķiplokus un visus piparus samaļ gaļas mašīnā vai sasmalcina blenderī.
2․ Visu samaisa. Pievieno sāli, cukuru, etiķi un samaisa vēlreiz. Atstāj uz 1 stundu.
3․ Saliek adžiku sterilizētās burkās un aizvāko. Glabā ledusskapī aptuveni 2 – 3 mēnešus.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Asā adžika jeb vīriešu zapte. + Adžikas recepšu pavārgrāmata!
Pašgatavota adžika ar āboliem. + Vēl piecas lieliskas receptes!
Biešu adžika. + Vēl piecas neparastas adžikas receptes!
Zaļā adžika bez vārīšanas. +Vēl desmit interesantas adžikas receptes!
Ļoti garda kabaču adžika ziemas krājumiem. + Vēl piecas adžikas receptes