Tomātu adžika ar mārrutkiem bez vārīšanas. + Vēl piecas interesantas adžikas receptes!

09-09-2021

Asa mērcīte ar spilgtu, neatkārtojamu garšu kļūs par ideālu papildinājumu gaļas ēdieniem un piedevām.

Sastāvdaļas

2 kg tomātu

200 g mārrutka saknes

200 g ķiploku

Puse čili pipara

1 kg paprikas

2 ēdamkarotes sāls

3 ēdamkarotes cukura

1 ēdamkarote 9% etiķa

Pagatavošana

1․ Tomātus, mārrutkus, ķiplokus un visus piparus samaļ gaļas mašīnā vai sasmalcina blenderī.

2․ Visu samaisa. Pievieno sāli, cukuru, etiķi un samaisa vēlreiz. Atstāj uz 1 stundu.

3․ Saliek adžiku sterilizētās burkās un aizvāko. Glabā ledusskapī aptuveni 2 – 3 mēnešus.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Asā adžika jeb vīriešu zapte. + Adžikas recepšu pavārgrāmata!

Pašgatavota adžika ar āboliem. + Vēl piecas lieliskas receptes!

Biešu adžika. + Vēl piecas neparastas adžikas receptes!

Zaļā adžika bez vārīšanas. +Vēl desmit interesantas adžikas receptes!

Ļoti garda kabaču adžika ziemas krājumiem. + Vēl piecas adžikas receptes