Tomāti ar sīpoliem želejā. Tu šo recepti jau sen meklēji!

30-07-2018

tomati_zeleja5

Sastāvdaļas
10 porcijām
1 kg tomātu
1 sīpols
2 lauru lapas
1 tējkarotes piparu graudu
2 tējkarotes želatīna
3 ēdamkarotes galda etiķa
2 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes cukura
2 glāzes ūdens

Pagatavošana
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Tomātus sagriež aplīšos, sīpolus – plānos gredzenos. Liek burkā vai plastikāta traukā (ja nevēlies aizvākot un vēlies ēst drīzumā).

Želatīnu pārlej ar 1/2 glāzēm ūdens, ļauj uzbriest.

Sagatavo marinādi – sajauc ūdeni, sāli, cukuru, etiķi, piparus un lauru lapas. Ļauj uzvārīties.

Noņem no uguns, viegli atdzesē. Pievieno marinādei želatīnu, maisa, kamēr pilnībā izkusis.

Pārlej marinādi tomātiem. Burkas aizvāko. Ļauj nostāvēties nedēļu.

loading...

5 Comments

  1. Līga L. 01.08.2018 at 16:31 - Atbildēt

    Recepte ļoti laba, tikai es lieku mazliet vairāk želatīnu, jo mēdz būt starpība ražotājiem. Gaišākais ir drusciņ vājāks, to vajag vairāk, bet recepte ideāla.

  2. Regīna 04.08.2018 at 07:09 - Atbildēt

    Līga, vai nav par daudz cukurs ar sāli, vai var gatavot ziemai?Man vienmēr nesanāk , varbūt šī recepte būs īstā?

  3. Regīna 04.08.2018 at 07:11 - Atbildēt

    …un vai karsēt nevajag? Paldies!

  4. Ilo 14.07.2019 at 04:06 - Atbildēt

    Manuprāt, noteikti jāpakarsē, ja vēlas, lai glabājas vairākus mēnešus. Man šķiet,ka visu jākonservē pēc Kalniņas grāmatas, tad viss sanāk ideāli.

  5. Ieva 14.07.2019 at 09:22 - Atbildēt

    Es uzberu sausu želantinu, uzleju aukstu marinādi un karsēju. Iznākums tāds pats!