Tomāti ar mārruktiem. Pikants gardums ziemas krājumiem!

03-11-2020

Šī mērcīte lieliski saderas ar dažādiem gaļas ēdieniem.

Daudziem garšo gaļa un zivis ar dažādām mērcītēm, kas piešķir ēdienam piesātinātāku garšu.

Tomēr veikalā nopērkamās mērces ne visos vieš uzticību. Tāpēc piedāvājam šādu uzkodu pagatavot pašai. Īpaši priecīgi būs pikantu piedevu cienītāji.

Sastāvdaļas

1 kg lielu tomātu

100 g mārrutka sakņi

5 ķiploka daiviņas

2 tējkarotes cukura

2 tējkarotes sāls

1 čili pipars

Pagatavošana

Burkas un vāciņus sterilizē. Tomātus un mārrutkus rūpīgi nomazgā.

Tomātus sagriež šķēlēs. Ja vēlas, var noņemt miziņu. Tomātus samaļ gaļas mašīnā vai sablendē.

Nomizo un sasmalcina ķiploku ar ķiploku spiedes palīdzību.

Mārrutkus sarīvē.

Dziļā katlā sajauc tomātu masu, ķiplokus un mārrutkus. Lai garša būtu asāka, var pievienot vienu čili pipara pāksti. Virsū
uzber sāli un cukuru.

Katlu liek uz plīts, ļauj maisījumam uzvārīties.

Pēc tam karsē 5 minūtes uz mazas uguns.

Ja vēlies biezāku mērci, karsē nedaudz ilgāk.

Gatavo mērci liek burkās un aizvāko.

Apgriež burkas otrādi un ietin siltā segā.

Mērci glabā vēsā un sausā vietā.

Labu apetīti!



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Spageti mērcīte ziemas krājumiem. Garšos gluži kā nupat gatavota!

Piecas labākās salātu mērcītes. Saglabā šo rakstu, noderēs!

Diļļu mērcīte ziemas krājumiem. Derēs jebkuram ēdienam!

loading...