Tiramisu tortīte ar zemenēm. + Vēl trīs receptes iedvesmai!

14-07-2020

Sastāvdaļas formai 20-21 cm diametrā

Biskvītam
4 olas
100 g cukura ‘
100 g kviešu miltu
25 g cietes
25 g sviesta, izkausēta un atdzesēta līdz istabas temperatūrai

Pildījumam
100 g tumšās vai piena šokolādes
Trekns saldais krējums (sākot ar 30% un treknāks)
400 ml maskarpones siera
75 g pūdercukura

Piesūcināšanai
150 ml stipras kafijas
120 ml kafijas liķiera
Kakao pulveris pārkaisīšanai

Pagatavošana

Miltus un cieti izsijā.

Olas sakuļ ar cukuru, līdz iegūta gaiša masa, apjomā 2-3 reizes lielāka par sastāvdaļām.

Rūpīgi iemaisa miltus olu masā.

Pievieno sviestu un uzmanīgi samaisa.

Pārliek mīklu ar eļļu ieziestā formā un liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.

Cep līdz gatavībai (iedurts sērkociņš iznāk ārā sauss!) aptuveni 25 minūtes.

Cepšanas perioda pirmajā pusē cepeškrāsni neatver.

Gatavo biskvītu pilnībā atdzesē, pēc tam sagriež 3 plānākos biskvītos.

Pēc tam gatavo krēmu. Maskarpones sieru saspaida ar lāpstiņu kopā ar pusi pūdercukuru viendabīgā, bet ne šķidrā masā.

Saldo krējumu sakuļ ar otru pusi pūdercukura. Rūpīgi samaisa ar maskarpones masu.

Šokolādi sarīvē uz rupjas rīves.

Sajauc liķieri un kafiju.

Formā ar izņemamām malām liek pergamenta papīra gredzenu tādā augstumā, lai malas būtu augstākas par formas malām. Liek
formā vienu biskvītu.

Pārkaisa ar vienu trešdaļu kafijas maisījuma, pārziež ar trešdaļu krēma un pārkaisa ar trešdaļu rīvētās šokolādes.

Visu atkārto ar otro biskvītu. Virsū liek trešo biskvītu un viegli piespiež, lai izlīdzinātu tortes virsu.

Piesūcina ar kafijas maisījumu un liek formu ledusskapī uz 1-2 stundām.

Pēc tam izņem, noņem malas un papīru.

Tortes sānus un virsu apziež ar atlikušo krēmu. Sānus pārkaisa ar atlikušo trešdaļu šokolādes. Virsu pārkaisa ar kakao pulveri ar sietiņa palīdzību.

Liek ledusskapī vēl vismaz uz 2 stundām.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Tiramisu recepte, kuru nav grēks piedāvāt pat tievētājiem

Tiramisu, kuru karotēm ēdīs un slavēs pat saldumu nīdēji

Tiramisu ar biezpiena krēmu un zemenēm. Burvīga recepte!

loading...