Svaigu kāpostu soļanka ziemas krājumiem. Atver burciņu, pusdienas gatavas!

18-07-2020

Lai ziemā ātri pagatavotu gardu zupu, lieti noder sagataves burciņās.

Sastāvdaļas
3 kg kāpostu
Pa 2 kg burkānu, sīpolu un tomātu
3-4 lauru lapas
500 ml augu eļļas
2 ēdamkarotes sāls
1 ēdamkarote cukura
1 ēdamkarote 9% etiķa
1 tējkarote melno graudu piparu

Pagatavošana

Kāpostgalvai noņem augšējās lapas, kāpostu sagriež smalkos salmiņos.

Burkānus nomazgā, nomizo un sarīvē uz rupjas rīves.

Nomizo sīpolus un sagriež pusgredzenos.

Tomātus pārlej ar verdošu ūdeni, noņem miziņu, sagriež daiviņās, izgriežot kātiņus.

Liek sagatavotos dārzeņus katliņā, pieber cukuru un sāli, pielej eļļu, rūpīgi izmaisa, liek uz lēnas uguns un vāra 1 stundu.

Vārīšanas beigās pievieno lauru lapas, etiķi, piparus, samaisa.

Karstu liek sterilizētās burkās, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem. Gatavs! Glabā vēsā vietā.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

“Studentu zupiņa” ar sarkanajiem burkāniem un kāpostiem ziemas krājumiem

Universāla zupas sagatave ziemai. + Vēl trīs mājas konservi zupām!

loading...