Sulīgs gulašs pikantā mērcītē. Laipni lūgti vakariņās!

21-09-2019

Sautējot liellopa gaļa kļūst mīksta un sulīga, šādu gulašu var pasniegt ar jebkurām piedevām, bet īpaši labi garšos ar kartupeļu biezputru un marinētu gurķīti.

Sastāvdaļas
500 g liellopa vai teļa gaļas bez kaula
1 sīpols
1 ēdamkarote miltu
1 burkāns
1 glāze ūdens
1 ēdamkarote tomātu pastas
1 ēdamkarote krējuma
Garšvielas
Lauru lapas
Melnie graudu pipari
Sāls pēc garšas

Pagatavošana

Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, sīpolu sīki sakapā, burkānu sarīvē uz vidējas rīves.

Uz pannas sakarsē nelielu daudzumu eļļas un apcep gaļu uz vidējas uguns 2 minūtes.

Tad pievieno dārzeņus un sautē aptuveni stundu, līdz gaļa mīksta.

Pievieno garšvielas 10 minūtes pirms gatavošanas beigām, pievieno sāli un samaisa.

Glāzē ūdens izšķīdina miltus, tomātu pastu un krējumu, samaisa, lai nebūtu kunkuļu.

Iegūtu maisījumu lej pannā ar gaļu un sautē vēl aptuveni 10 minūtes.

Gaļas gulašs lieliski sader ar makaroniem, dārzeņiem, dažādiem putraimiem.

Ja šķiet, ka iznācis par biezu, pievieno nedaudz verdoša ūdens.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

1. LIELLOPA GAĻAS GULAŠS

2. GARDS BEFSTROGONOVS

3. ĪSTS UNGĀRU GULAŠS

loading...