Sulīga liellopa gaļas rulete ar spinātiem un sieru. Siekalas saskrien mutē no izskata vien!

03-02-2020

rulete (1)

Pagatavot liellopu daļu tā, lai tā izdotos sulīga, nepavisam nav viegli. Šī recepte ir lielisks veids, kā to izdarīt – iznāk smaržīgi, gardi un piesātināti.

Sastāvdaļas
1 kg liellopa gaļas filejas (bez kauliem, dzīslām un taukiem)
Nedaudz svaigu spinātu (pēc garšas)
250 g rīvēta siera
Šķipsniņa sāls un maltu piparu
Itāļu garšaugu maisījums

Pagatavošana
1.Gaļu sagriež pretēji šķiedrai, neaizgriežot līdz galam. Tādējādi it kā tiek atvērts šis gaļas gabals, padarot to garāku un plānāku.

n4

Uzber sāli, piparus, ierīvē ar garšvielām. Ļauj vairākas minūtes pastāvēt.

Sieru sarīvē uz rīves vai sablendē. Derēs jebkura cietā siera šķirne.

4. Uz gaļas liek sieru nelielā attālumā no malām. Spinātus nomazgā un nosusina. Liek uz siera.

n5



5. Satin stingru ruleti, apsien ar resnu diegu. Pievērs uzmanību: starp tinumiem jābūt vismaz 3 cm atstarpei.

n6
6. Sagriež ruleti gabalos tā, lai uz katra no tiem būtu diegs. Pannu ieziež ar sviestu, pēc vēlēšanās var izklāt ar spinātiem.

7. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 40-60 minūtes atkarībā no gabalu izmēra>

loading...