Stiprs ābolu uzlējums svētku galdam. + Vēl četras mājas uzlējumu receptes!

26-09-2020

Sastāvdaļas
1,5 kg gatavu ābolu
1 l degvīna
300 g cukura
0,5 l ūdens
Pagatavošana

Pagatavošana
Ābolus nomazgā, izņem serdi (miziņu atstāj) un sagriež nelielos gabaliņos.

Saliek burkā un pārlej ar degvīnu, lai ābolu gabaliņi būtu pilnībā pārsegti.

Burku liek tumšā vietā uz 14 dienām, laiku pa laikam sakratot.

Kad šis laiks pagājis, dzērienu izfiltrē.

Atsevišķi pagatavo cukura sīrupu: sajauc ūdeni ar cukuru, ļauj uzvārīties un pavāra 3 minūtes, tad
atdzesē.

Atdzisušo sīrupu lej traukā pie nokāstā uzlējuma un ļauj pāris stundas ievilkties.

Pēc tam vēlreiz nokāš dzērienu, salej pudelēs.

Glabā tumšā, vēsā vietā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS MĀJAS UZLĒJUMU RECEPTES!

1. PLŪMJU UZLĒJUMS

2. ANANASU UZLĒJUMS

3. ĶIRŠU LIĶIERIS

4. AVEŅU LIĶIERIS