Dzēriens iznāk satriecoši skaists, diezgan maigas garšas, ar raksturīgu skābumu.
Gatavošanas laiks
Kopā 15 dienas
Aktīvais (jūsu dalība ir obligāta) 5 min.
Sastāvdaļas
Dzērvenes 300-350 g
Degvīns 1 l
Var pievienot
Cukuru 2 ēd.k.
Ūdens 4-5 ēd.k.
Pagatavošana
1․ Sasmalcini dzērvenes ar koka dakšiņu. Ieliec tās burkā, pārlej ar degvīnu un aizver vāciņu.
Der gan svaigas, gan saldētas dzērvenes.
2․ Atstāj uzlējumj tumšā vietā istabas temperatūrā uz 2 nedēļām.
3․ Dzērienu pārtecina caur vairākām marles kārtām, lai tajā nepaliktu ogu gabaliņu.
4․ Ja vēlaties pievienot saldumu, izšķīdiniet cukuru ūdenī, ielejiet to uzlējumā un atstājiet to uz vienu dienu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Pasakains ķiršu liķieris. Sildīs ziemas vakaros!
Aveņu liķieris “Vasaras smarža”. Baudi uzreiz vai glabā ziemas vakariem!
Pašgatavots mandarīnu liķieris. + Vēl piecas stiprāku dzērienu receptes!