Spicais mārrutku un citrona uzlējums. + Vēl trīs labi uzlējumi

24-10-2020

Rūgts un pikants uzlējums, kuru maigāku padara citrona un medus pievienošana.

Sastāvdaļas

1 gabaliņš mārrutka (7-10 cm)
1 citrons
1 tējkarote šķidrā medus
1 ēdamkarote sinepju sēklu
500 ml degvīna

Pagatavošana

1․ Mārrutku notīra un sarīvē vai sagriež ļoti plānos gabaliņos.

2․ No citrona izspiež divas ēdamkarotes sulas. Sajauc ar medu, sinepēm un mārrutkiem burkā.

3․ Pārlej ar ūdeni un aizvāko ar plastmasas vāciņu.

4․ Dažas reizes sakrata un atstāj tumšā, siltā vietā uz 4 dienām. Katru dienu pāris reizes trauku sakrata.

5․ Gatavo dzērienu vairākas reizes izkāš, pārlej traukā glabāšanai un cieši aizvāko.


IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Stiprs ābolu uzlējums svētku galdam. + Vēl četras mājas uzlējumu receptes!

Ķiploki šņabī, nātru saknīšu uzlējums. Dabīgas receptes skaistiem matiem – izmēģini!