Speķītis karstā sālījumā – varena ideja. + Vēl piecas receptes!

13-01-2021

Lieliska garda speķīša recepte – ātri pagatavot, garša iepriecinās. Speķis izdodas vienmērīgi sālīts, pietiekami mīksts, pikants un aromātisks.

Vajadzīgs

Maisiņš saldēšanai, 3 l burka, katliņš marinādes pagatavošanai

Sālījumam
600 ml ūdens
6 ēdamkarotes sāls
1 lauru lapa
6 graudu pipari
6 koriandra graudi
0,5 tējkarotes maltu piparu
3 ēdamkarotes cukura

Speķim
Speķis – cik var ielikt burkā
6 daiviņas ķiploka
3 lauru lapas

Pārkaisīšanai
Lauru lapas
Melnie pipari

Pagatavošana

Speķi sagriež prāvos gabalos.

Burkas apakšā liek 2 notīrītas, sagrieztas ķiploka daiviņas un lauru lapu.

Nepiespiežot liek speķi burkā līdz pusei, tad atkal sagrieztus ķiplokus un lauru lapu.

Piepilda līdz augšai, augšā liek sagrieztu ķiploku un lauru lapu.

Gatavo sālījumu
Lej ūdeni katliņā, pievieno sāli, graudu piparus, koriandru, lauru lapu, sāli, maltos piparus, visu rūpīgi samaisa, ļauj uzvārīties.

Pārlej speķi burkā ar karstu sālījumu, virsū uzber 3 ēdamkarotes cukura. Piesedz ar vāciņu. Notur burkā 2 diennaktis istabas temperatūrā.

Izņem speķi no burkas, nosusina ar salveti vai papīra dvieli, katru gabalu pārkaisa ar sasmalcinātu lauru lapu un maltiem pipariem.

Liek izturīgā maisiņā saldēšanai, ievieto saldētavā.

Tiklīdz speķis sastindzis, tas ir gatavs!

LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!

Marinēts speķītis. Teikt, ka gards, nozīmē nepateikt neko!

Mājās gatavots speķītis ungāru gaumē. Nesalīdzināma garša!

Sīpolu mizās vārīts speķītis. Šī recepte tev noteikti jāizmēģina!

Smaržīgs un mutē kūstošs mājas speķītis. Siekalas tek pat vegāniem!

Kartupeļu šašliks ar speķīti “Spēks kaulos”, gatavots uz oglēm vai cepeškrāsnī

loading...