Pildījums izdodas ļoti maigs un gards. Un izskatās ļoti apetītlīgi.
Sastāvdaļas mīklai
160 g miltu
Pustējkarote sāls
Pustējkarote cukura
120 g sviesta + ieziešanai
3–4 ēdamkarotes ūdens
Sastāvdaļas pildījumam
200–250 g zaļo sparģeļu
6–10 šķēlītes bekona
3 olas
60–80 g siera
Daži zaļie lociņi
180 ml saldā krējuma
1 šķipsniņa muskatrieksta
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
1 tējkarote augu eļļas
Pagatavošana
1․ Izsijātus miltus sajauc ar sāli un cukuru. Tai pašā traukā sarīvē sasaldētu sviestu. Ar rokām saberž drupatās.
Sviestu jau iepriekš ieliek saldētāvā, lai tas būtu ciets.
2․ Pievieno 3 ēdamkarotes ledaina ūdens un ātri iejauc mīklu.
Ja vajadzīgs, pievieno vēl nedaudz ūdens.
3․ Saveļ mīklu bumbā, ietin plēvē vai maisiņā un ieliek saldētavā uz 1 stundu.
4․ Spargeļus novāra tvaikā vai ūdenī 2 – 6 minūtes. Atdzesē.
5․ Bekonu sagriež gabaliņos. Dažas minūtes apbrūnina uz sausas pannas.
6․ Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Vienu baltumu viegli saputo ar dakšiņu. Lociņus sakapā.
7․ Atlikušās olas sakuļ ar saldo krējumu, muskatriekstu, sāli un pipariem.
8․ Formu ieziež ar sviestu. Mīklu izrullē loksnē un liek formā, veidojot maliņas.
9․ Ieziež pīrāga pamatni ar olas baltumu. Liek uz tās bekonu, pārkaisa ar sieru un lociņiem, skaisti
kārto sparģeļus. Pārlej ar olu maisījumu.
10․ Cep aptuveni 35–40 minūtes 200 °С temperatūrā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Sparģeļi, cepti cepeškrāsnī ar sieru. + Vēl trīs sparģeļu laika receptes!
Sparģelis, Eiropas dārzeņu karalis. Septiņas labas receptes
Sparģeļu un sēņu suši. Jauks gastronomisks pasākums ar draugiem!