Interesants sacepums, griežams ar nazi vienādos gabalos. Izskatās gluži kā īsts pīrāfs. Divi pikanta siera veidi un aromātisks bekons piešķir piesātinātu garšu.
Sastāvdaļas
450 g spageti
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
150 – 200 g bekona
Gabaliņš sviesta
3 olas
240 ml piena
120 ml trekna saldā krējuma
280 g Parmas siera
170 g Holandes siera
Pušķītis pētersīļu
Pagatavošana
1․ Novāra spageti sālsūdenī puscietus.
2․ Bekonu sagriež gabaliņos un apbrūnina uz sausas pannas.
Bekona vietā derēs šķiņķis, to apcept nevajag.
3․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Cepšanas formu ieziež ar sviestu. Lieliski piemērota ir forma ar diametru 23 centimentri.
4․ Sakuļ olas ar pienu, saldo krējumu, sāli un pipariem.
5․ Sarīvē sieru, sakapā pētersīļus. Liek klāt piena masai, samaisa.
6․ Spageti nokāš, lai notecētu liekais šķidrums. Pievieno tos siera un piena masai, atkal samaisa.
7․ Pārliek formā un izlīdzina. Cep aptuveni 35 minūtes.
8․ Ļauj atdzist 10–15 minūtes, pēc tam apgriež otrādi uz šķīvja. Pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Spageti ar bazilika pesto un krāsainiem tomātiem. Vasarīgi!
Reiz to sauca “makaroni po flotski”. Bet tagad – pasta un maltā gaļa vienā pannā!
Ātri pagatavojamā pilngraudu pasta tomātu mērcē
Kur palika bekons?