Spageti pīrāgs ar bekonu un sieru. Varen laba recepte!

21-05-2021

Interesants sacepums, griežams ar nazi vienādos gabalos. Izskatās gluži kā īsts pīrāfs. Divi pikanta siera veidi un aromātisks bekons piešķir piesātinātu garšu.



Sastāvdaļas

450 g spageti

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

150 – 200 g bekona

Gabaliņš sviesta

3 olas

240 ml piena

120 ml trekna saldā krējuma

280 g Parmas siera

170 g Holandes siera

Pušķītis pētersīļu

Pagatavošana

1․ Novāra spageti sālsūdenī puscietus.

2․ Bekonu sagriež gabaliņos un apbrūnina uz sausas pannas.

Bekona vietā derēs šķiņķis, to apcept nevajag.

3․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Cepšanas formu ieziež ar sviestu. Lieliski piemērota ir forma ar diametru 23 centimentri.

4․ Sakuļ olas ar pienu, saldo krējumu, sāli un pipariem.

5․ Sarīvē sieru, sakapā pētersīļus. Liek klāt piena masai, samaisa.

6․ Spageti nokāš, lai notecētu liekais šķidrums. Pievieno tos siera un piena masai, atkal samaisa.

7․ Pārliek formā un izlīdzina. Cep aptuveni 35 minūtes.

8․ Ļauj atdzist 10–15 minūtes, pēc tam apgriež otrādi uz šķīvja. Pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Spageti ar bazilika pesto un krāsainiem tomātiem. Vasarīgi!

Reiz to sauca “makaroni po flotski”. Bet tagad – pasta un maltā gaļa vienā pannā!

Ātri pagatavojamā pilngraudu pasta tomātu mērcē

1 komentārs

  1. Elita 22.06.2021 2:31 pm - Atbildēt

    Kur palika bekons?