Sātīga zupa ar maigu vistas gaļu, pikantiem kaperiem un olīvām – noteikti iepatiksies šī recepte.
Sastāvdaļas
800 g vistas gaļas
2 l ūdens
1 sīpols
2–3 sālīti gurķi
2 ēdamkarotes augu eļļas
2 ēdamkarotes tomātu pastas
50 g kūpinātas desas
100 g šķiņķa
100 g cīsiņu
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
1 lauru lapa
50 g olīvu bez kauliņiem
1 ēdamkarote kaperu
Puse citrona
2–3 zariņi pētersīļu
2–3 zariņi diļļu
Pagatavošana
1․ Vistu pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noņem putas. Vāra uz nelielas uguns 1 stundu.
2․ Nokāš. Gaļu noņem no kauliem un sagriež nelielos gabaliņos.
3․ Sīpolu sakapā mazos kubiņos, gurķus – plānos salmiņos. Uz pannas sakarsē augu eļļu.
4․ Apcep sīpolus 3–4 minūtes, pievieno tomātu pastu un gatavo 2 minūtes.
5․ Pievieno sālītos gurķus un 5–6 ēdamkarotes buljona. Dārzeņus sautē 5–6 minūtes.
6․ Desu, šķiņķi un cīsiņus sagriež nelielos kubiņos.
7․ Buljonu uzvāra, pievieno sāli, iemet lauru lapu.
8․ Buljonā ieliek visu gaļu, apceptos sīpolus, olīvas, kaperus un piparus pēc garšas. Vāra 10–12 minūtes.
9․ Gatavajā soļankā liek citrona šķēlītes un sīki sagrieztus zaļumus.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Soļanka ar kartupeļiem. + Vēl piecas labas soļankas receptes!
Aromātiska mājas soļanka. Kreptīga un sātīga!
Sēņu soļanka taviem ziemas krājumiem. + Vēl trīs soļankas receptītes
Svaigu kāpostu soļanka ziemas krājumiem. Atver burciņu, pusdienas gatavas!
Ātrā soļanka ar kūpinājumiem saimnieces Marijas gaumē. Garšo vareni!
“Īstā soļanka” no dažādu veidu gaļas. Sevišķi garšos vīriešiem!