Soļanka ar baravikām. Sēņu laika meistarstiķis!

30-09-2018

solanka5

Zupa ar sālītiem gurķīšiem un sēnēm – piedāvājam veģetāro variantu bez gaļas, bet, protams, var pievienot arī sīki sagrieztu gaļu vau desu.

Sastāvdaļas 6 porcijām
500 g baraviku, gaileņu vai beciņu
3 l ūdens
3 sīpoli
2 burkāni
3 ēdamkarotes augu eļļas vai sviesta
3 ēdamkarotes tomātu pastas
3 sālīti gurķi
0,5 olīvu vai kaperu
Krējums un zaļumi pasniegšanai

Sāls pēc garšas
Sagatavošana: 20 min › Gatavošana: 1 stunda

Sagriež sēnes, sīpolu uz pusēm, dārzeņus kubiņos.

Sēnes un 2 sīpolus liek verdošā ūdenī, vāra uz mazas uguns aptuveni 30 minūtes.

Pa to laiku eļļā apcep sīki 2 sīki sagrieztus sīpolus, kubiņos sagrieztus burkānus, pievieno tomātu
pastu, sīki sagrieztus sālītus gurķus un pasautē 5 minūtes.

No sēņu buljona izņem vārīto sīpolu, pievieno apceptos dārzeņus un sagrieztas olīvas.

Pēc vajadzības pievieno sāli. Pārkaisa ar kapātiem zaļumiem un pasniedz ar krējumu.

Padoms
Soļankai parasti nepievieno kartupeļus, bet, ja vēlies, vari pievienot nedaudz kāpostu (kopā ar sēnēm).

Avots: “AllRecipes”

loading...