Šokolādes torte mājas gaumē. Izmanto šo recepti savas oriģinālās kūkas radīšanai!

26-02-2018

kuka


Gardu šokolādes torti mājās var pagatavot katrs pats, ņemot par pamatu šo recepti un papildinot to ar dažādiem akcentiem pēc vēlēšanās.

Sastāvdaļas
24 porcijas
1/2 glāze piena
1/2 glāze rīvētas tumšās šokolādes
1 1/2 glāze cukura
2 olas
3/4 glāze krējuma
1 tējkarote sodas
1 ēdamkarote ūdens
2 konditorejas miltu
100 g istabas temperatūras sviesta

Pagatavošana
Sagatavošana: 20 minūtes › Gatavošana: 40 minūtes › Kopējais laiks: 1 stunda

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 С. Ieziež ar sviestu un pārkaisa ar miltiem divas apaļas cepamās formas.

Šokolādi sarīvē. Nelielā katliņā vāra uz mazas uguns pienu un šokolādi, kamēr maisījums sabiezē un šokolāde izkūst.

Sasildīto sviestu sakuļ ar cukuru. Šim maisījumam pievieno olas un krējumu.

Sodu izšķīdina ūdenī un pievieno mīklai. Pieliek miltus un visu rūpīgi izmaisa. Pievieno šokolādes maisījumu un rūpīgi sakuļ. Mīklu liek formās.

Cep 180 С temperatūrā 40-50 minūtes. Precīzs laiks atkarīgs no formas izmēra. Gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo – tam jāiznāk no tortes centra sausam.

Biskvītus atdzesē un rotā ar jebkuru šokolādes krēmu.

Piemēram, derēs Filadelfijas siera krēms
400 g Filadelfijas siera un 100 g sasildīta sviesta sakuļ kopā ar glāzi cukura un pievieno 1 tējkaroti vaniļas.