Šokolādes siera kūka bez cepšanas. Tikai četras sastāvdaļas!

18-09-2021

Foto – Pixabay



Vajadzēs tikai divu veidu šokolādi, sieru un saldo krējumu. Šo desertu pagatavot ir ļoti ātri un viegli, tikai būs jāpagaida, kamēr tā atdzisīs.



Sastāvdaļas

250 g tumšās šokolādes

90 g piena šokolādes

500 g biezpiena siera vai krēmsiera

80 ml trekna saldā krējuma

Pagatavošana

1․ Salauza tumšo šokolādi un liek karstumizturīgā bļodā. Novieto virs katliņa ar verdošu ūdeni, kamēr šokolāde izkususi.

Kausēšanai var izmantot arī mikroviļņu krāsni. Karsē šokolādi aptuveni 10 sekundes, maisot pēc katra posma. Gatavo tik ilgi, līdz masa kļuvusi viendabīga.

2․ Pievieno šokolādi istabas temperatūras sieram. Rūpīgi sakuļ ar iegremdējamo blenderi.

3․ Bļodā ieliek kulinārijas gredzenu ar diametru 16 – 18 cm. Tajā liek iegūto masu un izlīdzina.

4․ Ieliek ledusskapī uz 2 stundām.

5․ Salauza piena šokolādi mazos gabaliņos un pārlej ar karstu saldo krējumu. Rūpīgi izmaisa.

6․ Pārlej siera kūku ar saldā krējuma un šokolādes maisījumu, liek atpakaļ ledusskapī uz 10 minūtēm.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠO SIERA KŪKU RECEPTES!

Basku siera kūka ar karamelizētu virsiņu. + Vēl piecas labākās siera kūku receptes!

Citrona deserts glāzēs. Pēc garšas – kā viegla siera kūka!

Laima un baltās šokolādes siera kūka bez cepšanas

Kafijas siera kūka ar liķieri. + Vēl piecas lieliskas siera kūku receptes!

Siera kūka ar žāvētām plūmēm. Mmm!

loading...