Šokolādes kūka ar maskarpones sieru un svaigām ogām

27-11-2017

239

Maskarpones siers un saldais krējums ir ļoti maigs un grēcīgs tandēms. Šo garšu lieliski papildina tumšās šokolādes rūgtenums. Iederēsies arī jāņogu skābums vai ķiršu liķiera asumiņš. Labs “garšas partneris” ir arī konservētas ogas.

Sastāvdaļas
200 g rūgtās šokolādes
200 g sviesta
5 olas
140 g miltu
500 g maskarpones siera
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1 tējkarote cepamā pulvera
200 g cukura

Pagatavošana

Miltus izsijā kopā ar cepamo pulveri.

Sviestu un šokolādi izkausē ūdens peldē.

Trīs olas sakuļ gaisīgās putās kopā ar 150 g cukura.

Turpinot kult olas kopā ar cukuru, pakāpeniski pievieno kausēto šokolādi un miltus ar cepamo
pulveri – pa vienai ēdamkarotei.

Jāiznāk viendabīgai mīklai.

Sakuļ maskarpones sieru ar divām olām, atlikušo cukuru un vaniļas ekstraktu.

Ieziež formu ar noņemamām malām sviestu, apbārsta ar miltiem.

Liek kārtu šokolādes masas, kārtu maskarpones maisījuma un vēl vienu kārtu šokolādes.

Formu liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz vienu stundu.

1 komentārs

  1. Santa 05.04.2020 5:22 pm - Atbildēt

    Stunda likās daudz pa daudz – augša jau bija apdegusi. Un maskarpones krēms pavisam šķidrs – sagriežot kūku viss lija ārā. Ļoti neveiksmīga recepte!