Šokolādes kūka ar Filadelfijas siera krēmu. Iepriecini ģimeni!

05-12-2017

shokolades_kuka


Šokolādes kūkas īpašo noskaņu rada Filadelfijas siera krēms, bet par diētiskumu gādā receptē izmantotais kefīrs.

Sastāvdaļas
18 porcijām
100 g sviesta
1,5 glāzes cukura
1 tējkarote vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura
2 olas
1 glāze kefīra
3/4 glāzes kakao pulvera bez cukura
1 glāze karsta ūdens
2,5 glāzes miltu
1 tējkarote sodas
1 tējkarote cepamā pulvera
1/2 tējkarotes sāls

Pagatavošana
Sagatavošana: 20 minūtes
Cepšana: 30 minūtes
Kopējais laiks: 50 minūtes

Sviestu sakuļ ar cukuru, pievieno vaniļu un olas.

Citā bļodiņā sajauc miltus, sodu, cepamo pulveri un sāli. Mīklai pievieno miltu maisījumu pamīšus ar kefīru, kamēr viss sajaukt.

Kakao pārlej ar karstu ūdeni, kārtīgi samaisa un pievieno mīklai. Mīklu liek divās apaļās formās, kas ieziestas ar sviestu.

Cep 30 – 35 minūtes 180 grādu temperatūrā. Atdzesē un pārziež ar krēmu.

Filadelfijas siera krēms:

400 g Filadelfijas siera un 100 g sasildīta sviesta sakuļ kopā ar glāzi cukura un pievieno 1 tējkaroti vaniļas.

Kūku var rotāt ar svaigām vai cukurotām ogām, šokolādes un mandeļu skaidiņām.

loading...