Šokolādes kūka ar banāniem. + Vēl piecu lielisku kūku receptes!

10-10-2021

Maiga mīkla ar bagātīgu šokolādes garšu, aromātiski augļi un plāna šokolādes glazūras kārtiņa. Neticami viegli pagatavojams gardums.

Sastāvdaļas

160 g sviesta + ieziešanai

2 banāni

200 g cukura

2 olas

120 g krējuma

200 g miltu

3 ēdamkarotes kakao pulvera

1 tējkarote cepamā pulvera

100 g tumšās šokolādes

Pagatavošana

1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °С. Cepšanas formu ieziež ar sviestu. Banānus sagriež aplīšos, liek formā.

2․ Sasildītu sviestu sakuļ ar cukuru, izmantojot mikseri, gaisīgā, gaišā masā.

3․ Pievieno olas, sakuļ viendabīgā masā. Pielej krējumu, pamatīgi samaisa.

4․ Miltus izsijā kopā ar kakao un cepamo pulveri. Pieber sausās sastāvdaļas olu un krējuma masai un sakuļ, lai nepaliktu kunkuļi.

5․ Pārlej mīklu banāniem. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 50–60 minūtes, tad atdzesē.

6․ Šokolādi salauza nelielos gabaliņos. Apvieno ar sviestu un izkausē ūdens peldē, periodiski maisot.

7․ Atdzisušo torti pārlej ar siltu glazūru, liek ledusskapī uz 15 – 20 minūtēm.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Šokolādes kūka ar banāniem un vārītu krēmu. Bez cepšanas!

Banānu siera kūka ar šokolādes mērci. Bez cepšanas!

Grēcīgi garda banānu kūka ar iebiezināto pienu un putukrējumu

Banāns “kažokā”. Ātrākais un gardākais desertiņš piecpadsmit minūtēs!

loading...