Šokolādes krēma tortīte bez cepšanas. + Vēl pieci lieliski deserti!

29-09-2019

Sastāvdaļas

6-8 porcijas

Pamatnei
200 g cepumu
80-100 g sviesta

Baltajai kārtai
4 olas baltumi
100 g pūdercukura
1 ēdamkarote citrona sulas
3 ēdamkarotes ūdens
Šķipsniņa sāls
10 g želatīna

Tumšajai kārtai
100 ml 33% saldā krējuma (var aizstāt ar pienu vai liesāku saldo krējumu)
230-250 ml piena
4 ēdamkarotes kakao (ar nelielu kaudzīti)
2 ēdamkarotes cukura (bez kaudzītes)
10 g želatīna (var ātri šķīstošo)



Pagatavošana
Cepumus sasmalcina drupatās ar rokām vai stampiņu. Formā ar izņemamām malām rūpīgi ieklāj pārtikas plēvi (tas nav obligāti, bet tā būs vieglāk izņemt tortīti no formas).

Aukstu sviestu sarīvē. Ja sviests jau kļuvis mīkstāks, to var vienkārši sajaukt ar cepumu drupatām.

Iejauc viendabīgu masu, līdzīgu plastilīnam. Blīvi pieblietē to formas apakšā. Liek ledusskapī.

Vāra kakao. Saldo krējumu, pienu uzkarsē, pievieno cukuru un kakao, maisa, kamēr visas sastāvdaļas izšķīdušas. Noliek atdzesēties.

Citronu sulā (1 ēd. k.) ar ūdeni (3 ēd.k) izšķīdina želatīnu traukā, kuru var likt mikroviļņu krāsnī.

Ja želatīns nav ātri šķīstošais, to šķīdina atbilstoši norādījumiem uz paciņas, bet šķidruma daudzums ir tāds pats.

Baltumus sakuļ ar mikseri kopā ar šķipsniņu sāls, līdz izveidojas putas, pievieno 100 g pūdercukura, sakuļ.

Trauku ar želatīnu liek mikroviļņu krāsnī, jauda 600, uz 10-12 sekundēm (viegli sasilda).

Maisījums kļūst šķidrs, bet ne karsts. Želatīnu, turpinot kult ar mikseri, pielej olbaltumu masai. Lej to formā, ieliek ledusskapī. Sastings 5-7 minūtēs.

Uzreiz gatavo tumšo kārtu. Aptuveni 50 ml kakao sajauc ar 10 g želatīna.

Atkal izmanto mikroviļņu krāsnij piemērotu trauku. Atkal liek uz 600, 10-12 sekundēm, viegli sasildot.

Pielej maisījumu gatavajam kakao. Ja tas ir istabas temperatūrā, lej formā uz baltumu masu, kas jau sastingusi.

Pirms liešanas var izkāst, lai nebūtu kunkulīšu. Liek ledusskapī, novietojot formu uz šķīvja, jo var nedaudz veidoties notecējumi.

Pilnībā sastings 1,5 – 2 stundu laikā.

Pirms formas atvēršanas ar nazi novelk gar malām, lai pielipušās maliņas nesabojāto līdzeno apli.

Dekorē pēc vēlēšanās Var sarīvēt šokolādi var pārkaisīt kakao.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS TORTĪTES BEZ CEPŠANAS!

1. JOGURTA TORTE AR OGĀM

2. “NAPOLEONS” BEZ CEPŠANAS

3. KREKERU TORTE AR AUGĻIEM

4. BIEZPIENA TORTĪTE

5. “SKUDRUPŪZNIS” BEZ CEPŠANAS

loading...