Šogad priecē pasakaini pīlādži – pagatavo sīrupu ziemai!

14-09-2021

Šogad padevusies lieliska pīlādžu raža – izmēģini šo recepti, lai pagatavotu burvīgu un veselīgu sīrupu aukstajai sezonai.

Uz 3 kg ogām 2 litri ūdens, 6 ēdamkarotes citronskābes bez kaudzes.

Ūdeni ar citronskābi uzvāra, atdzesē. Sašķaida ogas, uzlej atdzesēto ūdeni.

Noliek ievilkties uz 24 st. Nokāš iegūto sīrupu, ielej katlā.

Cukurs 1:1. Cik sanāk sula, tik cukuru.

Cukuru ar sulu samaisa, uzvāra, lej burkās.

Variants:

Ogas sasaldēt, lai labāk izdalās sula un ogas sablendēt vai izspiest caur sulu spiedi. Cik sula, tik cukurs, uzvāra, lej burkās vai pudelēs.

Pīlādžu sīrupu lieto pie karstas tējas (arī saaukstēšanas gadījumā), dažādu atspirdzinošu dzērienu un saldo ēdienu pagatavošanā.

UZZINI ARĪ CITAS LABAS RECEPTES KONSERVĒŠANAI UN MARINĒŠANAI!

Bet saitēs zemāk – idejas sīrupiem!

Gards melleņu sīrups. Noderēs desertiem un dzērieniem!

Mārrutks, medus, ingvers. Nikns sīrups tievēšanai!

Mājās gatavoti sīrupi pret saaukstēšanos. Ziemā tie būs neaizstājami!

Pīlādžu uzlējums ar nātrēm. Mājas recepte slaidākam augumam!

loading...