Šodien pusdienās: viegla un garda tītara frikadeļu zupa. + Zupu pavārgrāmata!

06-05-2021

Apetītlīga, sātīga zupa, kas izdodas īpaši garda, pateicoties dārzeņu apcepšanai pirms vārīšanas. VĒl labākam aromātam noderēs kapāti zaļumi.



Sastāvdaļas

300 g tītara filejas

2 sīpoli

2 ēdamkarotes mannas

1 ola

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

2–3 kartupeļi

1 burkāns

1–2 ēdamkarotes eļļas

1 200 ml ūdens

Pagatavošana

1․ Tītara gaļu samaļ vai sablendē kopā ar sīpolu. Sajauc ar mannu, olu, sāli un pipariem.

Ja iespējams masu uz pāris stundām ielikt ledusskapī, manna piebriedīs un frikadelītes izdosies maigākas.

2․ Kartupeļus un burkānus sagriež nelielos gabaliņos. Otru sīpolu sasmalcina.

3․ Katlā ar biezu dibenu sakarsē eļļu uz vidējas uguns. Dažas minūtes apcep sīpolus, lai tie kļūtu viegli zeltaini.

4․ Pieber burkānus, gatavo vēl 3 – 4 minūtes. Pieliek kartupeļus un arī nedaudz apcep.

Dārzeņus nevajag apcept pārāk daudz!

5․ Ielej katlā verdošu ūdeni, ļauj uzvārīties un vāra 10 – 15 minūtes, kamēr dārzeņi mīksti. Pieliek
sāli.

6․ Samitrina rokas un veido frikadelītes valrieksta izmērā. Liek uz samitrināta šķīvja, lai nepieliptu.

7․ Liek frikadelītes zupā un vāra vēl 5 minūtes. Pēc tam atstāj ar vāku 5–7 minūtes.
Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Islimkebabs. Fantastiski gardas turku frikadelītes ar baklažāniem un tomātu mērci

Hamburgas zupa ar frikadelēm un klimpām. + Vēl desmit sātīgas ziemas zupiņas!

Viegli pikantas vistas frikadelītes jauno kāpostu lapās

Frikadelītes ar rīsiem saldskābā mērcē. Laipni lūgti pusdienās!

loading...