Smiltsērkšķu kūka ar āboliem. + Vēl piecas rudenīgu gardumu receptes!

15-09-2021

Šis deserts rada siltuma un omulības noskaņu. Vēl tase karstas tējas, un pati drēgnākā diena kļūst mīlīgāka!



Sastāvdaļas

2 olas

100 g cukura + pārkaisīšanai

Šķipsniņa sāls

100 ml augu eļļas

180 g miltu + pārkaisīšanai

1 tējkarote cepamā pulvera

¹⁄₂ tējkarote sāls

150 g smiltsērkšķu

Gabaliņš sviesta

2 – 4 nelielu ābolu

Pagatavošana

1․ Ar mikseri rūpīgi sakuļ olas kopā ar cukuru un sāli.

Masai jākļūst bālganai, bet cukuram jāizšķīst.

2․ Pielej augu eļļu un sakuļ vēlreiz.

3․ Izsijā miltus kopā ar cepamo pulveri un kanēli, iejauc olu masā.

Mīklai jāiznāk samērā biezai.

4․ Rūpīgi iemaisa mīklā pusi ogu.

5․ Ieziež formu ar sviestu un viegli pārkaisa ar miltiem. Liek mīklu formā.

6․ Ābolus nomizo. Sagriez uz pusēm vai trīs daļās, izņem serdes.

7․ Katrā ābola gabaliņā izdara vairākus iegriezumus. Iespiež ābolus mīklā ar iegriezumiem uz augšu.

8․ Pārkaisa ar atlikušajām ogām un cukuru.

9․ Cep 180 °C temperatūrā aptuveni 40 minūtes.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Fiksā ābolmaize no kefīra mīklas. Kļūs par tavas ģimenes pieprasītu gardumu!

Slavenā Cvetajevas ābolkūka. Plus vēl piecas garšīgas ābolmaizes

Garšo ābolmaizes? Noteikti izmēģini aromātisku ābolu pīrāgu itāļu zemnieku stilā!

Ābolmaize ar riekstiem. Gatava nieka pusstundas laikā!

Kraukšķīgā ābolmaize ar auzu pārslām. Pat atdzist nepaspēj, kad pazūd no šķīvjiem!

loading...