
Ekrānuzņēmums
Šajā sadaļā apkopojam redakcijas darbinieku iecienītākās receptes. Šos mazos cepumus, kas nāk no amerikāņu virtuves, droši vien neviens nekad nav ēdis bez fotosesijas. Tos ļoti labprāt publicē sociālajos tīklos, jo tie ir tik mīļi! Lai gan fotogrāfijas, protams, neizpauž to satriecošo kafijas un šokolādes aromātu.
Cepumu mīkla ir līdzīga smilšu mīklai, taču ar dažām svarīgām niansēm.
Pirmkārt, bez rauga vai cepamās sodas, citādi cepumi drups, plaisās un zaudēs vēlamo līdzību ar kafijas pupiņām. Otrkārt, tā paša iemesla dēļ – nekādas sasaldēta sviesta drupatas: ņemam tikai mīkstu sviestu un mīcām to kopā ar visu pārējo līdz viendabīgai masai.
Taču nebaidieties, ka cepumi formas dēļ iznāks stīvi. Var palīdzēt tā sauktie kūkas milti – īpaši tīru miltu un kukurūzas cietes maisījums.
Angliski runājošajā kulinārijas pasaulē tos plaši pārdod jau gatavus, bet mēs tos samaisīsim paši. Kūkas milti ļauj piešķirt maizes izstrādājumiem īpašu maigumu un gaisīgumu un iegūt cepumus, kas ir gan lokani, gan apetīti rosinoši kraukšķīgi.
Lielisks papildinājums glāzei auksta, garšīga piena!
Gatavošanas laiks
Kopā 1 st. 40 min.
Aktīvais (jūsu līdzdalība ir obligāta) 15 min.
Porciju skaits 5
Sastāvdaļas
Šķīstošā kafija 1 ēd.k.
Karsts ūdens vai piens 2 ēd.k. karotes
Olas dzeltenums 1 gab.
Sviests vai margarīns 75 g
Pūdercukurs 80 g
Milti 100 g
Kukurūzas ciete 3 ēd.k. karotes
Kakao pulveris 1 ēd.k. karote
Sāls ¼ tējk.
Var pievienot vanilīnu 1 šķipsniņu
Pagatavošana
1․ Sagatavojiet sastāvdaļas.
Kafijas pupiņu smilšu cepumi: Sagatavojiet sastāvdaļas.
2․ Izšķīdini kafiju ūdenī vai pienā, pilnībā atdzesē.
3․ Lielā bļodā saputo olas dzeltenumu, izkusušo sviestu un pūdercukuru.
4․ Ievieto maisījumā kafiju un saputo līdz viendabīgai masai.
5․ Bļodā izsijā miltus, cieti, kakao pulveri. Pievieno sāli un, ja nepieciešams, nedaudz vaniļas.
6․ Iemīca mīkstu mīklu un noliek to aukstumā vismaz uz pusstundu.
7․ Ņem apmēram tējkaroti mīklas un no tās veido iegarenas figūras.
Mīkla ātri kūst, tāpēc labāk ar to strādāt uz aukstas virsmas, piemēram, atdzesēta virtuves dēlīša. Un, lai novērstu tās pielipšanu pie rokām, viegli apsmērējiet plaukstas ar augu eļļu.
8․ Izvieto sagataves uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Ar zobu bakstāmo bakstāmo vai naža strupo pusi katrā no tiem izveido garenisku padziļinājumu. Ieliek “pupiņas” saldētavā uz 10 minūtēm vai pusstundu tur ledusskapī.
9․ Cep cepumus līdz 180° sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 10-15 minūtes. Pirms pasniegšanas pilnībā atdzesē.
Ja rieva gar “pupiņu” cepšanas laikā ir pārlieku izlīdzinājusies, to var labot, kamēr cepumi ir karsti: veidojiet to vēlreiz, bet tagad ļoti viegli un uzmanīgi piespiediet instrumentu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Kūka no cepumiem “Austiņas”. Bez cepšanas!
Auzu pārslu cepumi ar žāvētām aprikozēm. + Vēl trīs receptes!
Auzu krekerīši ar riekstiem. + Vēl piecas auzu cepumiņu receptes!
Cepumi ar balto šokolādi un dzērvenēm. + Vēl piecas cepumu receptes!
Bērnības cepumi “Žagariņi”. + Vēl piecas gardu cepumu receptes!
Cepumiņi ar biezpiena pildījumu. + Vēl piecas kārumu receptes!