Smilšu mīkla salātu groziņiem. Pagatavo mājās!

31-01-2018

grozini4

Baltmaizes vai smilšu mīklas groziņš salātiem

Ar asu nazi no baltmaizes izgriež konusveida gabaliņu, nolīdzina tā malas, lai baltmaizes gabaliņš stāvētu. Baltmaizīti viegli apcep karstā cepeškrāsnī vai uz kvēlojošām oglēm tā, lai no iekšpuses tā paliktu mīksta, ļauj atdzist. Piepilda ar salātiem un izrotā.

Smilšu mīklu izveltnē plānā kārtiņā un ieliek mazās veidnītēs, izcep, atdzesē. Iegūtos groziņus piepilda ar salātiem un izrotā.

grozins3
SMILŠU MĪKLA GROZIŅIEM

No smilšu mīklas, kas pagatavota pēc sekojošām recep¬tēm, atkarībā no veidriīšu lieluma un mīklas biezuma var izgatavot 10—15 groziņus. Garšīgāki ir groziņi no plā¬nāk izveltnētas, mīklas.

Smilšu mīkla no sviesta
1 glāze miltu, 1/4 tējkarotes sāls, 70 g sviesta vai margarīna, 2—3 ēdamkarotes ūdens, l olas dzeltenums.

Miltiem uzkaisa sāli. Sviestu vai margarīnu, sasildītu līdz istabas temperatūrai, uzliek uz miltiem un kapā ar naža neaso pusi, līdz viss ir sajaucies, pievieno šķidrumu un samīca.

Smilšu mikla no krējuma

1 glāze miltu, 1/4 tējkarotes sāls, 50—60 g margarīna, 2—3 ēdamkarotes krējuma.

Ar koka karoti saberž līdz istabas temperatūrai sasildītu margarīnu, pievieno krējumu, sāli un miltus, samīca.

Smilšu mīkla no kartupeļiem

1 glāze miltu, 2—3 kartupeļi, 80 g margarīna, 1/4 tējkarotes sāls.

Vārītus kartupeļus sarīvē vai samīca ar dakšiņu, pievieno miltus un margarīnu, samīca.

Visu veidu smilšu mīklu 30—60 minūtes tur aukstumā, tad izveltnē plānā kārtiņā, izgriež aplīšus, kas nedaudz lielāki par veidnītes atvērumu, ieliek katri veidnītē pa aplītim, piespiež to pie veidnītes sieniņām un dibena, cep cepeškrāsnī 250 grādu karstumā.