Smaržīgs un mutē kūstošs mājas speķītis. Siekalas tek pat vegāniem!

16-12-2018

spekis3

Sastāvdaļas un pagatavošana
Saberž ķiploka galviņu kopā ar saujiņu melno un smaržīgo pipari, pievieno sāli un ar šo maisījumu ierīvē speķi, bet vēl labāk – krūtiņu ar gaļas šķiedriņām.

Ietin polietilēna maisiņā, tad vēl vienā. Jācenšas ietīt tā, lai iekšā nepaliktu gaiss, kas sasilstot ļoti palielina apjomu.

Uz nakti atstāj speķi istabas temperatūrā iemarinēties.

No rīta ielej katliņā ūdeni, ielaiž tajā speķi un vāra 2 stundas, bet pēc tam atstāj turpat ūdenī.

Atdzisušo speķi liek ledusskapī – kad sastings, kļūs tāds, ka mājinieki un ciemiņi pirkstiņus laizīs, jo maisiņā gatavots speķītis burtiski kūst mutē.

Avots: “Lifehack-Pro-Dachu”

loading...

1 Comment

  1. Nesapraša 16.06.2019 at 23:48 - Atbildēt

    Nav gan pateikts, vai speķis jāvāra maisiņā un kādā ūdenī jāliek.