Smaržīgs un mutē kūstošs mājas speķītis. Siekalas tek pat vegāniem!

20-12-2012

spekis3

Sastāvdaļas un pagatavošana
Saberž ķiploka galviņu kopā ar saujiņu melno un smaržīgo pipari, pievieno sāli un ar šo maisījumu ierīvē speķi, bet vēl labāk – krūtiņu ar gaļas šķiedriņām.

Ietin polietilēna maisiņā, tad vēl vienā. Jācenšas ietīt tā, lai iekšā nepaliktu gaiss, kas sasilstot ļoti palielina apjomu.

Uz nakti atstāj speķi istabas temperatūrā iemarinēties.

No rīta ielej katliņā ūdeni, ielaiž tajā speķi un vāra 2 stundas, bet pēc tam atstāj turpat ūdenī.

Atdzisušo speķi liek ledusskapī – kad sastings, kļūs tāds, ka mājinieki un ciemiņi pirkstiņus laizīs, jo maisiņā gatavots speķītis burtiski kūst mutē.

Avots: “Lifehack-Pro-Dachu”

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Speķītis karstā sālījumā – varena ideja. + Vēl piecas receptes!

Marinēts speķītis. Teikt, ka gards, nozīmē nepateikt neko!

Kartupeļu šašliks ar speķīti “Spēks kaulos”, gatavots uz oglēm vai cepeškrāsnī. + Vēl piecas tupeņu receptes!

1 komentārs

  1. Nesapraša 16.06.2019 11:48 pm - Atbildēt

    Nav gan pateikts, vai speķis jāvāra maisiņā un kādā ūdenī jāliek.