SASTĀVDAĻAS
Mīklai
3 glāzes miltu
250 g sviesta
0,5 glāze piena
0,5 glāze auksta ūdens
2 ēdamkarotes etiķa (6%)
Šķipsniņa sāls
Krēmam
1 glāze cukura
120 g sviesta
3 olas
Paciņa vaniļas
100 g tumšās šokolādes
200 g valriekstu
Pagatavošana
1. Etiķi izšķīdina ūdenī, pievieno sāli. Samaisa.
2. Sviestu izņem no ledusskapja laicīgi, lai kļūtu mīkstāks. Sīki sagriež, pievieno 2/3 glāzes miltu. Samaisa viendabīgā masā.
3. Pievieno jau atšķaidīto etiķi un iejauc elastīgu mīklu. Viedo bumbu, sadala to 4 vienādās daļās. Tās rūpīgi ietin pārtikas plēvē vai maisiņā. Ieliek ledusskapī uz 1,5 stundām.
4. Gatavo krēmu. Sakuļ olu, pievieno cukuru. Iesijā atlikušos miltus un pienu. Vāra ūdens peldē, kamēr pakāpeniski sabiezē.
5. Izņem atdzesēto mīklu un katru no 4 gabaliņiem sagriež uz pusēm. Katru gabalu izrullē vienādās, plānās plātnēs. Izmēru veido atbilstoši cepamajai formai. Katru loksni rūpīgi sadursta ar dakšiņu.
6. Cepšanas formu samitrina ar ūdeni (ne daudz, pietiek samitrināt). Biskvītus cep 180 grādos zeltaini brūnus.
7. Gatavos biskvītus atdzesē, rūpīgi pārziež ar krēmu un saliek torti.
8. Sānus pārziež ar krēma atlikumu un pārkaisa ar drupatām, kas palikušas pēc biskvītu apgriešanas (parasti to dara pēc šķīvja formas). Var sajaukt drupatas ar sasmalcinātu šokolādi un riekstiem.
Kūka gatava – labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
2. SENA KŪKAS NAPOLEONS RECEPTE
3. NAPOLEONS AR IEBIEZINĀTĀ PIENA KRĒMU